Importanța spațiilor verzi într-un complex rezidențial

Autor:    Publicat: 13.06.22

Primăvara în grădinile complexului rezidențial Atria este o feerie cu magnolii, glicine și tulipani.

Primăvara, când primele raze ale soarelui trezesc natura, parcurile din Capitală sunt luate cu asalt de locuitorii obosiți de griul orașului. Primele nuanțe de verde, primii muguri de copac, primele flori galbene și violet răsărite în iarba ieșită de sub zăpadă atrag bucureștenii ca un magnet în grădinile însorite ale orașului.

Faza 1 Atria Urban Resort Piscian la bloc

Ce-ați spune, însă, dacă pentru a avea parte de toate acestea și ceva mai mult, ar trebui să deschideți doar fereastra sau să ieșiți în fața blocului în care locuiți, în loc să mergeți până în Herăstrău, IOR sau Cișmigiu? Ați spune, probabil, că așa ceva e greu de găsit în București, unde nu suntem nici în Londra cea colorată cu glicine și magnolii, nici în Amsterdamul cel plin de lalele. Iar noi o să vă spunem că nu este imposibil.

Atria Urban Resort este un complex rezidențial altfel. Și după cum indică și numele ales, dezvoltatorii au dorit ca blocurile de locuințe din sectorul 1 al Capitalei să creeze o adevărată atmosferă de stațiune de vacanță în cel mai dezvoltat sector din București-Nord. Iar rezultatul a depășit așteptările.

Importanța spațiilor verzi în viziunea dezvoltatorului

Încă din faza de proiect, spațiile verzi și grădinile luxuriante au fost unul dintre principalele puncte de interes ale complexului. Și înainte chiar de a face schița clădirilor, dezvoltatorii știau cum doreau să arate grădinile și curțile interioare. De aceea, o echipă numeroasă de ingineri, arhitecți, peisagiști, urbaniști și ilustratori au desenat, proiectat și amenajat unele dintre cele mai diversificate și mai ample spații verzi din interiorul unui complex rezidențial din București. Este suficient să căutați #400Arbori pentru a vă delecta cu numele arborilor din ansamblul din nord-vestul capitalei.

Feerie cu magnolii, albizia, glicine și tulipani

Acum, cu două faze ale complexului terminate și vândute aproape în totalitate, cu Faza a 3-a pe punctul de a începe și cea de-a 4-a Fază în proiectare, complexul Atria Urban Resort a prins contur. Iar florile, arbuștii și copacii plantați în anii anteriori sunt o adevărată încântare pentru toți cei care locuiesc în complex.

Magnolia este pe bună dreptate regina Bucureștiului primăvara și așa este și la noi în cartier. Copacul de Mătase Persan, Arborele Pagodelor sau Tulipanul – o specie rar întâlnită în România, cu flori asemănătoare lalelelor -, se alătura Magnoliei, într-o explozie de flori și o diversitate de culori, de la roz pal, la galben aprins și portocaliu.

spatii verzi complex rezidential

Pergolele și gardurile vii devin feerice sub valurile de glicină violet înflorită sau cu forsitia cea galbenă, iar copacii înverziți și arbuștii plantați pe colinele amenajate în curțile interioare ale complexului completează cu grație această ”junglă” urbană, numai bună de joacă pentru copii și de relaxare pentru părinții și bunicii lor. Începând din martie-aprilie, în complexul Atria, natura explodează, iar verdele cucerește spațiul: înmuguresc copacii și tufele de forsitia și irișii fac trecerea de la galben la roz și bordo.

La Atria Urban Resort, clădirile au lăsat loc naturii să se dezvolte în voie, pentru că s-a construit doar pe 25% din suprafață, restul terenului fiind destinat spațiilor verzi. Totodată, distanța dintre clădiri variază între 30 și 100 de metri, iar construcțiile sunt predominant P+4. Iar faptul că am pus mai mare preț pe verdele naturii decât pe griul batonului ne-a adus mai multe dintre cele mai râvnite distincții din domeniu, de care suntem extrem de mândri: Premiul ”Cea mai Impresionantă Regenerare Urbană 2020” și Proiectul Rezidențial Middle Market al Anului 2021 din România, oferite de Imobiliare.ro și CPI, Best Standard Residential Development la CIJ Awards 2021 și nu în ultimul rând la Romanian Property Awards proiectul a primit premiul Urban Regeneration Vision 2021.

Premii Atria Urban Resort

Premii ATria Urban Resort si imobiliare.ro

Un copac ”adoptat” de fiecare familie: importanța spațiilor verzi

În faza a 2-a a proiectului am venit și cu o idee inedită: am plantat câte un copac pentru fiecare din cele aproape 400 de apartamente, pentru ca rezidenții să simtă și mai intens comuniunea cu natura #400ARBORI. Iar în luna octombrie anul trecut, fiecare proprietar și-a ”adoptat” propriul copac, pe care l-a și ”botezat” și pe care îl va îngriji ca pe un membru al familiei.

#400Arbori

Ca și în Faza 1, arborii aleși sunt din specii variate, dar fără a fi pretențioși la condițiile meteo din România. Dorința noastră este să recreăm un ecosistem indigen și ușor de întreținut. Sistemele de irigații, jocurile topografice prin amenajarea unor coline, piațetele, plaja din jurul piscinei, toate ajută proiectul peisagistic și creează o lume aparte, în acest parc ferit de orașul zgomotos, o oază ca o bijuterie aparținând numai rezidenților. Vom dezvolta și următoarele două Faze în aceeași manieră.

Complexul rezidențial Atria Urban Resort, o investiție totală de 120 milioane de euro, se dezvoltă pe o suprafață de teren întinsă pe 9 hectare și are particularitatea că amprenta clădirilor ocupă sub 25% din suprafața totală, restul de 75% transpunându-se în beneficiul cumpărătorului: spații verzi întinse, piscine, o topografie variată, retrageri însemnate, intimitate, clădiri cu regim mic de înălțime, străzi interioare asfaltate și nu betonate.

Primăvara, grădinile interioare și parcurile din complexul Atria Urban Resort se transformă într-un paradis de culori și miresme, în care rezidenții pot asculta liniștea deplină a naturii, chiar dacă se află în capitala aglomerată a României. Pentru că la Atria, natura este apreciată la adevărata ei valoare și pe fiecare centimetru liber s-a plantat un fir de iarbă sau o floare, în beneficiul celor care aleg să-și cumpere o locuință aici, pentru a-și crea un cămin.

Citiți blogul despre numirea copacilor aici.
Poze: www.atriaresort.ro

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii