Cinci motive pentru care să alegi o locuință într-un bloc nou

Autor:    Actualizat: 14.04.22

Una dintre marile dileme ale persoanelor care intenționează să-și cumpere un apartament o reprezintă tipul construcției; oare e mai bine să alegi un bloc nou, construit după 2000, sau unul mai vechi?

Motive pro și contra răsar rapid pentru fiecare dintre variante, însă multe dintre ele sunt mai degrabă mituri decât argumente concrete. „Blocurile vechi sunt mai trainice!”, „Astăzi se contruiește fără cap!”, „Apartamentele comuniste miros a vechi” sau „Blocurile vechi mai au puțin și cad”, cu siguranță le-ai auzit pe toate, și chiar dacă fiecare dintre aceste preconcepții are la bază un sâmbure de adevăr, e nevoie de o analiză mai minuțioasă pentru a identifica argumente reale pentru oricare dintre cele două opțiuni.

Noi, creatorii Atria Urban Resort, o spunem franc: recomandăm oricând alegerea unui apartament sau a unei garsoniere într-o clădire nouă, în detrimentul celor din blocuri vechi. Considerăm că la mijloc sunt destule motive, care se aplică în cel puțin trei sferturi dintre scenariile posibile, indiferent de tipologia locatarilor, orașul sau zona aflate în discuție, bugetul alocat, șamd. Bineînțeles, la mijloc sunt mulți factori de luat în calcul, însă ca principiu de bază, recomandăm ferm orientarea către o locuință într-o clădire cât mai nouă, iar în continuare îți vom prezenta cinci argumente serioase pentru a face această alegere.

pregatirea gradinii pentru iarna

Imobilele noi au durată de viață mai lungă și rezistență mai mare la cutremure

Primul și cel mai evident motiv este durata de viață a clădirii. O construcție nouă este mai durabilă decât una veche, fiindcă standardele de construcție evoluează continuu și această realitate aduce beneficii tuturor proprietarilor. Mai mult, clădirile noi nu rezistă mai bine doar trecerii timpului, ci și în fața cutremurelor, deci cumpărând un apartament într-un bloc nou nu va trebui să-ți faci griji în privința stării imobilului sau a unui eventual risc seismic.

Bineînțeles, rezistența clădirii nu este influențată doar de vechime, ci și de materialele folosite și de modul de execuție. Cu alte cuvinte, nu e un adevăr universal valabil că blocul nou va rezista mai mult decât cel vechi, însă în condițiile în care standardele sunt respectate întocmai, imobilul nou va fi mereu mai sigur și mai durabil.

munca de acasa si amenajarea spatiului

Ansamblurile rezidențiale noi sunt situate în zone liniștite

„Blocurile noi sunt la marginea orașului” spune un alt mit popular, care nu e doar fals, ci denotă și o înțelegere deficitară a modului în care orașele trebuie organizate. Oricine a studiat recent ofertele imobiliare a observat că imobilele rezidențiale noi și-au făcut apariția în mai toate zonele metropolelor, de la suburbii până în centru. Și chiar dacă acest tip de imobile ar lipsi din zonele centrale, nu ar fi neapărat un aspect negativ.

Centrele orașelor sunt în general zone aglomerate, zgomotoase, murdare, și de multe ori situate la distanțe mari de locuri de muncă, centre comerciale, zone verzi, etc. Centrul orașului este, într-adevăr, o zonă de mare importanță și interes, dar nu e mereu o zonă ideală pentru locuit. Zonele rezidențiale situate la periferie se bucură de o densitate a clădirilor mai mică, mult mai multă liniște, centre comerciale în vecinătate și o panoramă mult mai frumoasă decât cea din centru. Totodată, iubitorii de plimbări și aventuri sunt și mai avantajați, fiindcă pot ieși mult mai ușor și mai rapid din oraș decât cei care stau în alte zone.

biroul de acasa

Într-un imobil nou vei scăpa de grija refacerii finisajelor și a instalațiilor

Mulți dintre viitorii proprietari de locuințe își organizează bugetul în așa fel încât să-și poată permite o renovare „de la zero” a apartamentului sau a garsonierei, chiar și când acestea sunt complet finisate. Având în vedere că locuințele noi „la alb” sau „la gata, sunt proaspăt finisate și au instalații noi, alegerea unei astfel de locuințe vă poate salva de o cheltuială serioasă. Clienții care preferă totuși să-și aleagă singuri finisajele pot alege o locuință „la gri”, apelând apoi la dezvoltator pentru a realiza lucrările de finisare, scenariu care îi scapă de căutarea unei echipe de muncitori și chiar de eventuale cheltuieli suplimentare.

 

Și fiindcă am menționat aspectul instalațiilor, simțim nevoia să subliniem avantajul centralelor termice de apartament, ce reprezintă o dotare standard în mai toate zonele rezidențiale noi. Desigur, centrala termică poate fi instalată în orice locuință, indiferent de imobilul în care este situată, însă blocurile vechi pot prezenta mari obstacole în fața unui astfel de demers, în special debranșarea de la rețeaua centrală și cuplarea la rețeaua de gaze naturale.

Un complex rezidențial nou oferă facilități moderne și o diversitate mai mare a spațiilor

Oricâte avantaje s-ar putea identifica în privința imobilelor și cartierelor rezidențiale vechi, fie că sunt interbelice, socialiste sau construite imediat după 1990, un lucru e cert; acestea nu se bucură de facilitățile prezente în ansamblurile rezidențiale construite recent. Înainte de anii 2000 nu se putea pune problema ca locatarii blocurilor să beneficieze de piscină, grădini, locuri de joacă, parcare subterană sau parcare exterioară cu pază. Astăzi însă, toate acestea și multe altele sunt puse la dispoziția rezidenților de către dezvoltatorii de locuințe. Atria nu face excepție, oferindu-le rezidenților săi acces la piscine, grădini, sistem de iluminare modern, sisteme și servicii de pază, locuri de parcare.

 

Noile clădiri de locuințe sunt foarte diferite ca design de cele vechi, nu doar la exterior, ci și la interior. Majoritatea blocurilor din România, cele construite între anii ‘60 și ‘90, prezintă doar câteva tipuri standard de organizare a spațiului interior. Cu alte cuvinte, mai toate apartamentele și garsonierele arată la fel și au cam aceleași dimensiuni. Acest aspect se schimbă drastic când luăm în calcul clădirile de locuințe noi, fiindcă aici fiecare echipă de arhitecți și-a exprimat propria viziune a spațiului în proiectele pe care le-au executat. Astfel, oferta în acest caz este mult mai diversă, iar clienții au șanse mult mai mari de a găsi un spațiu cu design cât mai apropiat de cel la care au visat. Dacă îți dorești un living open space, o terasă unde să poți așeza un șezlong sau un hamac, o cameră de lucru sau chiar o mică grădină proprie, le poți avea doar dacă alegi să te muți într-un imobil nou.

Într-un ansamblu rezidențial vei face parte dintr-o comunitate tânără și dinamică

Caracterul unei zone rezidențiale nu este stabilit doar de elementele de urbanism și de împrejurimi, ci și de locuitorii săi. La fel cum fiecare cartier și fiecare zonă cu istorie lungă din orice oraș are propria personalitate, același lucru este valabil și pentru cartierele noi. În general, locuitorii din zonele de locuințe noi sunt persoane active, familii tinere, care de multe ori prezintă o serie de valori comune și un stil de viață asemănător.

În procesul de căutare și alegere a locuinței, clienții pot chiar să ceară dezvoltatorilor detalii privind tipologia rezidenților din ansamblul respectiv. Deși dezvoltatorii nu pot oferi informații punctuale, precum cine anume locuiește în acel ansamblu sau cu ce se ocupă fiecare locuitor, ei pot oferi detalii privind vârsta medie a rezidenților, numărul aproximativ al copiilor și alte aspecte care pot fi de interes pentru tine. Dacă vă doriți ca cei mici să crească și să se joace alături de alți copii de vârsta lor, alegerea unui apartament dintr-un imobil nou ar putea fi o alegere excelentă.

pauzele si munca de acasa

Concluzie: ansamblurile rezidențiale noi oferă locuințe perfecte pentru orice preferințe și nevoi

Cu puțină răbdare și cu un studiu aprofundat al ofertelor imobiliare actuale, e imposibil să nu găsiți locuința pe care o visați, într-un imobil nou și modern. Sfatul nostru este să analizați cu atenție toate detaliile imobilului sau ansamblului, pentru a vă asigura că totul este exact așa cum vă doriți. Piața imobiliară este în dezvoltare continuă și oferă locuințe pentru toate gusturile, toate nevoile și toate buzunarele, important este să știți ce căutați. Dacă viziunea și argumentele noastre v-au convins și doriți să aflați mai multe despre Atria Urban Resort, ne puteți lăsa un mesaj folosind formularul de mai jos sau ne puteți vizita în oaza noastră de verdeață din Șoseaua Chitilei nr. 242.

 

    Mă interesează: 2 camere3 camere4 camerestudio/garsonieră

    Prin trimiterea mesajului, vă dați consimțământul privind prelucrarea datelor.

    Sursa foto: www.pexels.com, www.atriaresort.ro

    Vizionări

    Premiile obținute de Atria Resort

    premii