Ansamblul Atria Urban Resort Premiat

Autor:    Actualizat: 12.08.22

Ansamblul Atria Urban Resort Premiat:

Povestea devenirii Atria prin ochii recunoașterii publice a proiectului!

blank

 

5% TVA pentru locuințe

De ce sunt importante premiile obținute? Povestea devenirii Atria și cele cinci premii primite în ultimii doi ani

Dintotdeauna, un premiu înseamnă recunoașterea uneia sau mai multor performanțe. Este validarea a ceea ce faci, după ani de zile de planuri, de muncă pentru ca totul să iasă așa cum ți-ai propus și, cu siguranță, de multe nopți nedormite. Tocmai de aceea, când munca aduce recunoașterea experților din domeniu și proiectul sau proiectele la care lucrezi primesc un premiu de anvergură în industria în care activezi, recompensa vine la pachet cu o avalanșă de amintiri, bucurie și emoție și, cu siguranță, dacă s-ar acorda și un premiu pentru entuziasm și recunoștință, l-am lua și pe acela.

Când a debutat Atria Urban Resort, conceptul de ”resort urban” în sine, în care dezvoltatorii și arhitecții complexului au pus accent pe dezvoltarea de spații verzi și pe indicatorii urbanistici ponderați, părea pentru mulți doar o promisiune. Când a prins contur, când s-a ridicat prima fază și s-a văzut că resortul urban chiar există, a venit recunoașterea publică: cinci premii de referință pentru industrie, în ultimii doi ani. Sunt cinci distincții foarte diferite, dar care ne fac să simțim că toată munca depusă a fost în direcția bună, ne fac să fim mândri că facem parte din acest proiect.

blank

Astfel, în mai puțin de doi ani de la lansare, proiectul nostru a fost recompensat cu 2 distincții extrem de relevante pentru echipa noastră: „Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, acordat de către Imobiliare.ro și Clubul Profesioniștilor în Imobiliare, și „Best Standard Residential Development”, primit din partea celor de la Construction and Investment Journal (CIJ). Iar reputația lor amplifică cu atât mai mult mândria și recunoașterea echipei Atria! Atria a îndeplinit cu brio toate criteriile cerute de cele două publicații cunoscute pentru profesionalism și exigență și, mai mult decât atât, a întrunit cel mai mare punctaj comparativ cu alți competitori.

blank

Anul 2022 ne-a adus alte trei premii de care suntem tare mândri. Complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”, de către Imobiliare.ro. De ce? Pentru că este un proiect calitativ, accesibil clasei mijlocii, românilor care își doresc o locuință modernă, demnă de secolul în care ne aflăm și care beneficiază și de spații verzi și, oferă siguranță copiilor lor. Distincția de ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București”, de către publicația Club Antreprenor a venit și ea ca o completare, o recunoaștere a viziunii unui antreprenor român. Iar cea mai recentă distincție am primit-o în iunie 2022, la Gala Romanian Property Awards, pentru ”Urban Regeneration Vision 2021”.

blank

blank

blank

Ce se află în spatele unui proiect premiat?

În minutele ce succed unui astfel de moment, întocmai ca la Galele Oscar, memoria ne-a dus către începuturile proiectului și pașii făcuți pentru transpunerea în realitate a proiectului:  de la achiziționarea terenului și toți pașii juridici și de due diligence care au urmat, la semnarea unui parteneriat de nădejde cu EVERGENT Investments, la aprobarea primului credit de către Banca Transilvania și apoi Garanti Bank BBVA și până la momentul așezării conceptului pe hârtie. Apoi, primele oferte primite de la furnizori, primele discuții, primii oameni cu care am făcut focus-grupuri pentru a ajusta viziunea noastră inițială sunt momente acum, dar etape pentru care echipa Atria Urban Resort a muncit neîntrerupt. Premiul vine ca o confirmare, este ca și cum ai învăța să faci performanță în tenis jucând la perete, muncind neobosit, crezând în visul tău și vine o zi când câștigi primul turneu cu adevărat performant.

Zâmbim amintindu-ne de ședințele și întâlnirile cu cei aleși pentru a face masterplanul. Englezii simpatici de la JTP Architects, veniți în România pentru prima oară, care urmau să deseneze planurile, clădirile, zonele verzi, acei arhitecți, urbaniști și peisagiști care, la întoarcere, au plecat cu hardurile pline de schițe și informații, dar și cu farmecul României în suflet.

Au urmat demolările, exploziile și molozul, norii de praf  care ne înconjurau în soarele arzător, în vânt sau ploi. Primii angajați selecționați cu grijă și speranța tuturor în rezultate mărețe. Unii au rămas alături de noi, alții și-au croit alt drum – sunt amintiri dulci-amărui, așa cum este în orice familie.

Au venit apoi concursurile de arhitectură, planșe și idei și, între ele, și cele de la biroul de arhitectură SMAA, cu care am decis să lucrăm. Prima cărămidă, cu dedicații pe opt laturi, a fost zidită în pereții apartamentului numărul 6, din blocul C1, din Faza 1, la adresa din Șoseaua Chitilei numărul 242D.

blank

Pentru a clădi Atria, s-au făcut mii de drumuri, sute de întâlniri cu furnizori, cu autorități, cu clienți, s-au scris mii de pagini și s-au obținut zeci de avize. Iar rezultatul este acela că acum sute de oameni își beau cafeaua dimineața acasă la Atria, sau privesc noaptea, pe fereastră, piscina luminată în albastru, atunci când complexul este cufundat în liniște. Iar eu, care mă ocup de marketing, am telefonul plin de poze și postări sau mesaje către comunitate. Iar aceasta este doar varianta scurtă a poveștii devenirii Atria.

Premiul „Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”

Ansamblul Atria Urban Resort Premiat

Clubul Profesionistilor in Imobiliare si Imobiliare.ro

Tare ne mândrim cu acest titlu, pentru că este recunoașterea muncii noastre, a întregii echipe, pentru a aduce o fostă platformă industrială la ceea ce este Atria Urban Resort astăzi. Fosta Fabrică de Bere Chitila nu a funcționat nici măcar o zi, dar totuși rămăsese la marginea Sectorului 1, o amintire hidoasă din vremurile gri ale comunismului. Drumurile și halele au fost demolate și excavate, unele materiale au fost reciclate și refolosite. Locul colosului de beton și fier a fost luat de arbori seculari, de pini, mesteceni și arțari, de Ginko Biloba, Arborele Lalea și mulți arbuști care înfloresc primăvara. Am creat piațete cu băncuțe și am construit o piscină pentru plăcerea viitorilor proprietari. Ceea ce este foarte apreciat la Atria este faptul că nu ne-am ”lăcomit”, construcțiile au regim mic de înălțime și ocupă sub 30% din cota terenului alocat, adică au o densitate mai mică. Sau, dacă vreți, mai mult spațiu liber pentru fiecare cumpărător în parte, pentru că terenul liber rămâne în proprietatea lor.

Poți citi mai mult și în acest articol.

Premiul  „Best Standard Residential Development”

Complexul Atria Urban Resort Premiat

Construction and Investment Journal

Când ți se acordă un premiu care începe cu ”best” e deja un semn bun. Când acest premiu este oferit de către CIJ, este o onoare! Din 1995 încoace, la Gala CIJ se acordă premii celor mai apreciate proiecte din Europa Centrală și de Est. Categoria Standard reflectă ceea ce piața consideră cel mai bun raport calitate-preț, luând în considerare valoarea arhitecturii, a conceptului și spațiile verzi. Aceste caracteristici inerente unui proiect de succes sunt și cele pentru care echipa noastră se luptă zilnic, valorile și identitatea proiectului fiind extrem de importante pentru noi.

Premiul ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”

blank

Primul premiu al anului 2022 a venit la Gala Imobiliare.ro, unde complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”. Această recunoaștere înseamnă mult pentru noi și premii ca acesta, alături de cel pentru Regenerare Urbană de anul trecut demonstrează aprecierea specialiștilor în imobiliare pentru calitatea conceptului implementat, într-un buget pentru clasa de mijloc. Echipa Atria construiește cu pasiune și profesionalism pentru familii și tineri, bunici și studenți, care cumpără cu mai multă încredere și primesc mai multi copaci, mai mult spațiu liber, mai multa lumină, mai multi metri pătrați utili.

Premiul ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București”

Publicația Club Antreprenor ne-a oferit în acest an premiul ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București” și putem spune că îl merităm din plin. Atria Urban Resort este un promotor al regenerării urbane sănătoase a Bucureștiului pe termen lung. Complexul nostru este prima investiție imobiliară care propune o regenerare urbană corectă și de succes pentru că îmbogățește zona, nu agresează, înfrumusețează și aduce valoare sectorului, integrând valorile zonei. Atria Urban Resort este un proiect care crește valoarea zonei nu doar datorită arhitecturii, ci și datorită calității oamenilor pe care îi aduce sectorului 1 al Capitalei, persoane tinere și adulte, cu educație și venituri peste medie, interesate să trăiască în deplină comuniune cu natura.

Premiul ”Urban Regeneration Vision 2021”

blank

La Gala Romanian Property Awards, Atria Urban Resort a fost premiat pentru ”Urban Regeneration Vision 2021”. Hotărârea de a investi atât de mult în proiectele peisagistice la Atria se bazează pe certitudinea că proprietățile înconjurate de arbori, acolo unde clădirile se contopesc cu o canopie bogată, dau un randament mai bun, transformându-se în câștig pentru rezidenți și calitatea vieților lor. Spațiile verzi și infrastructura necesară unui proiect cu acces controlat, o comunitate împrejmuită, au un impact major asupra investiției și asupra valorii de revânzare, ridicând această valoare an de an. Succesul proiectului nu este o întâmplare, este rezultatul eforturilor noastre constante de a oferi cea mai bună calitate la cele mai bune prețuri.

Este o bucurie imensă pentru noi că munca depusă a fost premiată, este o mândrie fără margini și le mulțumim din suflet tuturor celor din echipa Atria și Cityring, tuturor partenerilor noștri – de la furnizori la băncile finanțatoare -, partenerilor de încredere de la EVERGENT Investments și celor care au adus valoare proiectului, prin pasiune și dedicație. De asemenea dorim să le transmitem membrilor juriului aprecierea noastră pentru votul în favoarea Atria Urban Resort.

Mulțumim! Mulțumim! Mulțumim!

Liria Themo

 

Daca acest articol ti-a fost de folos sau daca doresti sa scriem despre alte teme, ne poti contacta completand formularul paginii noastre, aici.

Sursa foto: Atria Urban Resort

blank

Premiile obținute de Atria Resort

blank
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.