Ansamblul Atria Urban Resort Premiat

Autor:    Publicat: 18.08.23

Ansamblul Atria Urban Resort Premiat:

Povestea devenirii Atria prin ochii recunoașterii publice a proiectului! Opt premii obținute în trei ani.

 

De ce sunt importante premiile?

Dintotdeauna, un premiu înseamnă recunoașterea uneia sau mai multor performanțe. Este validarea a ceea ce faci, după ani de zile de planuri, de muncă pentru ca totul să iasă așa cum ți-ai propus și, cu siguranță, de multe nopți nedormite. Tocmai de aceea, când munca aduce recunoașterea experților din domeniu și proiectul sau proiectele la care lucrezi primesc un premiu de anvergură în industria în care activezi, recompensa vine la pachet cu o avalanșă de amintiri, bucurie și emoție și, cu siguranță, dacă s-ar acorda și un premiu pentru entuziasm și recunoștință, l-am lua și pe acela.

Când a debutat Atria Urban Resort, conceptul de ”resort urban” în sine, în care dezvoltatorii și arhitecții complexului au pus accent pe dezvoltarea de spații verzi și pe indicatorii urbanistici ponderați, părea pentru mulți doar o promisiune. Când a prins contur, când s-a ridicat prima fază și s-a văzut că ”resortul urban” chiar există, a venit recunoașterea publică: opt premii de referință pentru industrie, în ultimii ani. Sunt opt distincții foarte diferite, dar care ne fac să simțim că toată munca depusă a fost în direcția bună, ne fac să fim mândri că facem parte din acest proiect.

Astfel, în mai puțin de doi ani de la lansare, proiectul nostru a fost recompensat cu două distincții extrem de relevante pentru echipa noastră: „Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, acordat de către Imobiliare.ro și Clubul Profesioniștilor în Imobiliare, și „Best Standard Residential Development”, primit din partea celor de la Construction and Investment Journal (CIJ). Iar reputația lor amplifică cu atât mai mult mândria și recunoașterea echipei Atria! Atria a îndeplinit cu brio toate criteriile cerute de cele două publicații cunoscute pentru profesionalism și exigență și, mai mult decât atât, a întrunit cel mai mare punctaj comparativ cu alți competitori.

Anul 2022 ne-a adus alte trei premii de care suntem tare mândri. Complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”, de către Imobiliare.ro. De ce? Pentru că este un proiect calitativ, accesibil clasei mijlocii, românilor care își doresc o locuință modernă, demnă de secolul în care ne aflăm și care beneficiază și de spații verzi și, oferă siguranță copiilor lor. Distincția de ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București”, de către publicația Club Antreprenor a venit și ea ca o completare, o recunoaștere a viziunii unui antreprenor român. Iar cea mai recentă distincție am primit-o în iunie 2022, la Gala Romanian Property Awards, pentru Urban Regeneration Vision 2021.

 

Iar anul 2023 a venit cu încă trei premii de o mare valoare pentru noi: premiul ”Residential Buildings”, acordat în cadrul Galei Forbes 2023, Atria Urban Resort numărându-se printre proiectele cele mai apreciate din România, premiul ”Residential Redevelopment”, o distincție sub licența International Property Awards, care celebrează cea mai înaltă realizare în industria de Real Estate din România, și, pentru a doua oară în doi ani, premiul pentru „Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, oferit de profesioniștii de la Imobiliare. ro.

 

Ce se află în spatele unui proiect premiat?

În minutele ce succed unui astfel de moment, întocmai ca la Gala premiilor Oscar, memoria ne-a dus către începuturile proiectului și pașii făcuți pentru transpunerea în realitate a proiectului: de la achiziționarea terenului și toți pașii juridici și de due diligence care au urmat, la semnarea unui parteneriat de nădejde cu EVERGENT Investments, la aprobarea primului credit de către Banca Transilvania și apoi Garanti Bank BBVA și până la momentul așezării conceptului pe hârtie. Apoi, primele oferte primite de la furnizori, primele discuții, primii oameni cu care am făcut focus-grupuri pentru a ajusta viziunea noastră inițială sunt momente acum, dar etape pentru care echipa Atria Urban Resort a muncit neîntrerupt. Premiul vine ca o confirmare, este ca și cum ai învăța să faci performanță în tenis jucând la perete, muncind neobosit, crezând în visul tău și vine o zi când câștigi primul turneu cu adevărat performant.

Zâmbim amintindu-ne de ședințele și întâlnirile cu cei aleși pentru a face masterplanul. Englezii simpatici de la JTP Architects, veniți în România pentru prima oară, care urmau să deseneze planurile, clădirile, zonele verzi, acei arhitecți, urbaniști și peisagiști care, la întoarcere, au plecat cu hardurile pline de schițe și informații, dar și cu farmecul României în suflet.

Au urmat demolările, exploziile și molozul, norii de praf  care ne înconjurau în soarele arzător, în vânt sau ploi. Primii angajați selecționați cu grijă și speranța tuturor în rezultate mărețe. Unii au rămas alături de noi, alții și-au croit alt drum – sunt amintiri dulci-amărui, așa cum este în orice familie.

Au venit apoi concursurile de arhitectură, planșe și idei și, între ele, și cele de la biroul de arhitectură SMAA, cu care am decis să lucrăm. Prima cărămidă, cu dedicații pe opt laturi, a fost zidită în pereții apartamentului numărul 6, din blocul C1, din Faza 1, la adresa din Șoseaua Chitilei numărul 242D.

Pentru a clădi Atria, s-au făcut mii de drumuri, sute de întâlniri cu furnizori, cu autorități, cu clienți, s-au scris mii de pagini și s-au obținut zeci de avize. Iar rezultatul este acela că acum sute de oameni își beau cafeaua dimineața acasă la Atria, sau privesc noaptea, pe fereastră, piscina luminată în albastru, atunci când complexul este cufundat în liniște. Iar eu, care mă ocup de marketing, am telefonul plin de poze și postări sau mesaje către comunitate. Iar aceasta este doar varianta scurtă a poveștii devenirii Atria.

 

Premiul „Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”. Nu o dată, ci de două ori.

Ansamblul Atria Urban Resort Premiat

Clubul Profesionistilor in Imobiliare si Imobiliare.ro

Tare ne mândrim cu acest titlu, pentru că este recunoașterea muncii noastre, a întregii echipe, pentru a aduce o fostă platformă industrială la ceea ce este Atria Urban Resort astăzi. Iar faptul că în 2023 am primit pentru a doua oară această distincție nu face decât să întărească ideea că, prin proiectul nostru, am transformat semnificativ zona de Nord a Bucureștiului și am contribuit la înfrumusețarea orașului în ansamblu.

Așadar, în 2021 și 2023, premiul pentru „Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, oferit de Imobiliare.ro, a poposit în ”ograda” Atria, la umbra copacilor seculari pe care i-am plantat din belșug în grădinile complexului. Fosta Fabrică de Bere Chitila nu a funcționat nici măcar o zi, dar totuși rămăsese la marginea Sectorului 1, o amintire hidoasă din vremurile gri ale comunismului. Drumurile și halele au fost demolate și excavate, unele materiale au fost reciclate și refolosite. Locul colosului de beton și fier a fost luat de arbori seculari, de pini, mesteceni și arțari, de Ginko Biloba, Arborele Lalea și mulți arbuști care înfloresc primăvara. Am creat piațete cu băncuțe și am construit o piscină pentru plăcerea viitorilor proprietari.

Premiul Imobliare 2023La Atria Urban Resort, clădirile au lăsat loc naturii să se dezvolte în voie, pentru că s-a construit doar pe 25% din suprafață, restul terenului fiind destinat spațiilor libere și deschise, cu spații verzi atent sculptate, cu coline vălurite în jurul piscinei și tuneluri de sălcii în care copiii se pot ascunde la umbra ramurilor. Fiecare detaliu adaugă personalitate proiectului multi-familial. Totodată, distanța dintre clădiri variază între 30 și 100 de metri, iar construcțiile sunt predominant P+4. Clădirile joacă rolul unui scut de protecție în jurul unui parc central unde comunitatea se regăsește la sfârșitul zilei pentru a socializa intr-un context protejat de agitația orașului.

Poți citi mai mult și în acest articol.

 

Premiul  „Best Standard Residential Development”

Complexul Atria Urban Resort Premiat

Construction and Investment Journal

Când ți se acordă un premiu care începe cu ”best” e deja un semn bun. Când acest premiu este oferit de către CIJ, este o onoare! Din 1995 încoace, la Gala CIJ se acordă premii celor mai apreciate proiecte din Europa Centrală și de Est. Categoria Standard reflectă ceea ce piața consideră cel mai bun raport calitate-preț, luând în considerare valoarea arhitecturii, a conceptului și spațiile verzi. Aceste caracteristici inerente unui proiect de succes sunt și cele pentru care echipa noastră se luptă zilnic, valorile și identitatea proiectului fiind extrem de importante pentru noi.

 

Premiul ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”

Primul premiu al anului 2022 a venit la Gala Imobiliare.ro, unde complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”. Această recunoaștere înseamnă mult pentru noi și premii ca acesta, alături de cel pentru Regenerare Urbană de anul trecut demonstrează aprecierea specialiștilor în imobiliare pentru calitatea conceptului implementat, într-un buget pentru clasa de mijloc. Echipa Atria construiește cu pasiune și profesionalism pentru familii și tineri, bunici și studenți, care cumpără cu mai multă încredere și primesc mai multi copaci, mai mult spațiu liber, mai multa lumină, mai multi metri pătrați utili.

 

Premiul ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București”

Publicația Club Antreprenor ne-a oferit în 2022 premiul ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București” și putem spune că îl merităm din plin. Atria Urban Resort este un promotor al regenerării urbane sănătoase a Bucureștiului pe termen lung. Complexul nostru este prima investiție imobiliară care propune o regenerare urbană corectă și de succes pentru că îmbogățește zona, nu agresează, înfrumusețează și aduce valoare sectorului, integrând valorile zonei. Atria Urban Resort este un proiect care crește valoarea zonei nu doar datorită arhitecturii, ci și datorită calității oamenilor pe care îi aduce sectorului 1 al Capitalei, persoane tinere și adulte, cu educație și venituri peste medie, interesate să trăiască în deplină comuniune cu natura.

 

Premiul ”Urban Regeneration Vision 2021”

La Gala Romanian Property Awards, Atria Urban Resort a fost premiat pentru ”Urban Regeneration Vision 2021”. Hotărârea de a investi atât de mult în proiectele peisagistice la Atria se bazează pe certitudinea că proprietățile înconjurate de arbori, acolo unde clădirile se contopesc cu o canopie bogată, dau un randament mai bun, transformându-se în câștig pentru rezidenți și calitatea vieților lor. Spațiile verzi și infrastructura necesară unui proiect cu acces controlat, o comunitate împrejmuită, au un impact major asupra investiției și asupra valorii de revânzare, ridicând această valoare an de an. Succesul proiectului nu este o întâmplare, este rezultatul eforturilor noastre constante de a oferi cea mai bună calitate la cele mai bune prețuri.

 

Premiul ”Residential Buildings”, Gala Forbes 2023

Premiul Gala Forbes 2023

Atria Urban Resort a fost printre proiectele cele mai apreciate din România la Gala Forbes 2023, unde au fost premiate companiile care au avut o contribuție importantă la dezvoltarea pieței rezidențiale locale în ultimul an, companii și antreprenori care s-au reinventat și s-au adaptat noilor cerințe impuse de contextul actual. Acest premiu reprezintă o certificare independentă a performanțelor echipei Atria Urban Resort.

Încă din faza de discuții preliminare, Atria Urban Resort s-a vrut un proiect imobiliar ”altfel”, iar numele a fost ales în concordanță cu ceea ce au dorit dezvoltatorii să ofere viitorilor lor clienți: o stațiune în oraș, un resort urban în care să te simți ca într-o vacanță tot timpul anului. Un complex de locuințe în care, atunci când te întorci seara de la serviciu, chiar să simți că te întorci ”acasă”, acel acasă pe care ni-l aducem aminte cu toții din copilărie.

 

Premiul ”Residential Redevelopment”

Această distincție, acordată în cadrul Romanian Property Awards, celebrează cea mai înaltă realizare în industria de Real Estate din România, o dezvoltare imobiliară ce regenerează mediul urban în baza unui concept care îmbunătățește nivelul de trai al românilor. Atria Urban Resort sună ca o poveste, dar, grație eforturilor investitorilor, este una care a devenit realitate. Pentru că, de-a lungul timpului pe măsură ce am construit, s-a conturat exact povestea pe care am avut-o inițial în minte: să ridicăm un complex rezidențial care să fie un promotor al regenerării urbane sănătoase a Bucureștiului pe termen lung, înlocuind griul betonului cu verdele copacilor și multitudinea de culori a florilor. Un premiu sub licența International Property Awards este un semn de excelență recunoscut la nivel mondial.

 

Opt premii în doar trei ani! Este o bucurie imensă pentru noi că munca și ideile noastre au fost premiate, este o mândrie fără margini și le mulțumim din suflet tuturor celor din echipa Atria și Cityring, tuturor partenerilor noștri – de la furnizori la băncile finanțatoare -, partenerilor de încredere de la EVERGENT Investments și celor care au adus valoare proiectului, prin pasiune și dedicație. De asemenea, dorim să le transmitem membrilor care au jurizat toate aceste premii aprecierea noastră pentru votul în favoarea Atria Urban Resort.

Mulțumim! Mulțumim! Mulțumim!

Liria Themo

 

Daca acest articol ti-a fost de folos sau daca doresti sa scriem despre alte teme, ne poti contacta completand formularul paginii noastre, aici.

Sursa foto: Atria Urban Resort

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii