Premiul pentru ”Cea mai impresionantă regenerare urbană 2020” acordat de specialiști proiectului Atria Urban Resort

Autor:    Actualizat: 02.05.22

Regenerare Urbană- un premiu și o recunoaștere importantăPremiul Gala Profesionistilor in imobiliare Regenerare Urbana

Complexul Atria Urban Resort a primit premiul pentru ”Cea mai impresionantă regenerare urbană 2020” în cadrul Galei Clubului Profesioniștilor în Imobiliare, organizată la Hotelul Radisson din București in data de 28 mai 2021, ceea ce reprezintă pentru echipa noastră, o recunoaștere extraordinară oferită de specialiști, în urma eforturilor echipei de investiții de a transforma o bucată industrială de oraș într-o oază de verdeață, în care tinerele familii să vrea să-și crească copiii.

Premiul pentru cea mai impresionantă regenerare urbană ne onorează și ne bucură pentru că vine ca o confirmare suplimentară că ceea ce facem noi la Atria chiar contează pentru locuitorii complexului. Azi, de exemplu, ieșind în grădina apartamentului unde avem biroul de vanzari și care are vedere spre curtea interioară a primei faze, șapte tinere mămici adunate la umbra unui copac stăteau de vorbă, fiecare cu bebelușul său, purtat pe umar sau în cărucior. Despre această tânără generație, ne place să exclamăm, cu bucurie și mândrie: aceștia sunt copiii nostri, sunt copiii Atria!

Viața într-un ansamblu unde spațiile verzi sunt integrate și prețuite

E o imagine pe care o vedem zi de zi, nu este o excepție, pentru că, de fapt, așa este #ViataLaAtria: mame stând pe bănci și supraveghindu-și copiii care se joacă în curtea interioară a complexului, se aleargă, fără telefoane în mână, fără să fie stresați că deranjează ceva sau atenți la mașini. Atria înseamnă un ecosistem dominat de  verdeață multă, spații deschise. Premiul este binevenit iar Atria se definește prin această emoție de a vedea curtea, inima comunității, plină de viață și ne încurajează pentru a continua cu acest concept premiat de regenerare urbană.

Complex rezidential sustenabil

Atria Urban Resort și rezidenții câștigători

Ce a convins juriul? În opinia noastră, au fost mai multe argumente care au înclinat balanța în favoarea noastră, dincolo de raportul calitate-preț: Iată câteva argumente importante:

Atria Urban Resort este mai mult decât un nou complex rezidențial plasat în peisajul urbanistic al Bucureștiului:

 • Atria Urban Resort este prima investiție imobiliară care propune o regenerare urbană corectă și de succes pentru că îmbogățește zona, nu agresează, înfrumusețează și aduce valoare sectorului, integrând valorile zonei.
 • Atria Urban Resort este un proiect care crește valoarea zonei nu doar datorită arhitecturii, ci și datorită calității oamenilor pe care îi aduce sectorului 1 al Capitalei, persoane tinere și adulte, diversitatea lor traversând generatii, imbogățește experiența din complex. Oameni cu interese comune și care se regăsesc in valorile promovate în sânul ansamblului, comunitate, respect pentru natura, sunt persoane doritoare să trăiască în armonie.

Istoria proiectului nostru înseamnă drumul de la beton la verdele naturii

În urmă cu 15 ani, în perimetrul în care dezvoltăm acum Atria Urban Resort se afla Fabrica de Bere Chitila, care nu a fost finalizată niciodată și nu avea nicio valoare din punct de vedere arhitectural. Un conglomerat industrial de beton, construcții metalice, hale imense de cărămidă și un siloz, toate împrăștiate pe o suprafață de 20 de hectare.

Atria nu este o plombă răsărită printre case, este un complex rezidențial ce creează un front cu o ritmicitate simetrică și o identitate unică atât de rar întâlnită pe scena vizuală din București. În prezent, Atria a schimbat radical aspectul zonei, apărând la șosea cu fațade lungi și corect proporționate, albe și strălucitoare și prin uniformitatea clădirilor surori. Pentru ca regenerarea acestui teren care se intinde de la Lacul Străulești până la Șoseaua Chitilei să se poată realiza, a fost nevoie de achiziția întregului teren de către un singur propietar, de investiții în diferite variante de țesut urban și de timp pentru cristalizarea ideilor actuale.

Premiul imobiliare pentru cea mai impresionanta regenerare urbana

Împreună cu partenerii noștri Evergent Investments, Banca Transilvania și Garanti BBVA, am reușit să aducem viață într-un loc în care erau hale abandonate, un siloz și platforme de beton lăsate în paragină. Acum, când ajung la birou, văd copii care își aștern o păturică pe iarbă și fac un picnic cu prietenii lor, văd părinți care își plimbă copilașii într-o liniște deplină, se aud păsări ciripind în copacii care înverzesc totul în jur. Și îmi dau seama că am reușit să aducem natura într-un loc unde nu mai creștea nimic din cauza betoanelor”, spune Liria Themo, Marketing Manager la Atria Urban Resort.

Încă din faza de discuții preliminare, Atria Urban Resort s-a vrut un altfel de proiect imobiliar, iar numele a fost ales în concordanță cu ceea ce au dorit dezvoltatorii să ofere viitorilor lor clienți: o stațiune în oraș, un resort urban în care să te simți ca într-o vacanță tot timpul anului. Un complex de locuințe în care, atunci când te întorci seara de la serviciu, să simți că te întorci ”acasă”, acel acasă pe care ni-l aducem aminte cu toții din copilărie. O grădină în care să-ți savurezi cafeaua în diminețile târzii de weekend. Un parc cu mulți copaci și vegetație luxuriantă, în care să-ți lași copiii să se joace în voie și în siguranță.

Atria Urban Resort, o poveste colorată devenită realitate

La Atria Urban Resort, clădirile au lăsat loc naturii să se dezvolte în voie, pentru că s-a construit doar pe 25% din suprafață, restul terenului fiind destinat spațiilor libere și deschise, cu spații verzi atent sculptate, cu coline valurite în jurul piscinei și tuneluri de sălcii în care copiii se pot ascunde la umbra ramurilor. Fiecare detaliu adaugă personalitate proiectului multifamilial. Totodată, distanța dintre clădiri variază între 30 și 100 de metri, iar construcțiile sunt predominant P+4. Clădirile joacă rolul unui scut de protecție în jurul unui parc central unde comunitatea se regăsește la sfârșitul zilei pentru a socializa intr-un context protejat de agitația orașului.

Primăvara și vara sunt, probabil, perioadele cele mai plăcute în grădina de la Atria Urban Resort. Pentru că începând din martie-aprilie natura explodează iar verdele de primăvară cucerește spațiul: înmuguresc copacii și înfloresc tufele de forsitia, magnoliile și irișii, trecând de la galben la roz și bordo, iar până târziu în vară verdele plantelor oferă un amestec de nuanțe care liniștesc, straturi de verde sub cerul albastru. Glicinele urcătoare se vor întinde pe cele trei pergole din acest refugiu natural și florile de câmp pictează un peisaj pentru locuitorii care au ales Atria. Vin în completare gardurile vii și copacii seculari, printre care se numără Copacul de Matase Persan, Frasinul, Arborele Pagodelor sau Tulipanul, o specie rar întâlnită în România, cu flori asemănătoare lalelelor.

premiul imobiliare 2021 pentru regenerare urbana

Pentru a sistematiza întreaga zonă pe care a fost construit Atria Urban Resort, dezvoltatorul a contractat o firmă din Londra care proiectează planuri urbanistice pe terenuri mari, master-planned communities, folosind un proces numit ”charette”. În urma procesului ”charette” organizat de dezvoltator, Facultatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” a introdus această materie în programa universitară.

Atria Urban Resort sună ca o poveste, dar, grație eforturilor investitorilor, este una care a devenit realitate. Pentru că, de-a lungul timpului pe măsură ce am construit, s-a conturat exact povestea pe care am avut-o inițial în minte: să ridicăm un complex rezidențial care să fie un promotor al regenerării urbane sănătoase a Bucureștiului pe termen lung, înlocuind griul betonului cu verdele copacilor și multitudinea de culori a florilor.

Lipsa masivității, atenția sporită dată fațadelor lejere și bine proporționate specifice arhitecturii hoteliere, investiția importantă în spații verzi reale unde grădinile beneficiază de plante indigene și arbori seculari care formează o adevarată oază în mediul urban sunt declarații de respect pentru cumpărători. Nu în ultimul rând, prețul de achiziție pe metru pătrat util rămâne sub media pe țară, Atria devenind așadar, o propunere echilibrată și corectă unde calitatea vieții în oraș se redefinește, un adevărat resort urban.

Da, premiul este o răsplată pentru munca depusă dar noi, echipa noastră, vedem răsplata, în fiecare zi, în fiecare colț amenajat deja, în zâmbetele vizitatorilor. Regăsim răsplata în mici interacțiuni cu proprietarii, o vedem în tunelul de sălcii pe fețele copiilor și suntem recunoscători tuturor celor care au asistat și susținut acest proces de regenerare urbană.

Vă așteptăm cu drag mesajele pe care le puteți trimite prin formularul de contact de mai jos:

  Mă interesează: 2 camere3 camere4 camerestudio/garsonieră

  Prin trimiterea mesajului, vă dați consimțământul privind prelucrarea datelor.

  Sursa foto: www.atriaresort.ro

  Vizionări

  Premiile obținute de Atria Resort

  premii