Sub sloganul Alt fel de București, conceptul Atria Urban Resort a pornit de la o idee ambițioasă, cea de a construi un cartier uniform și corect sistematizat, aerisit, care să ofere locuitorilor o desprindere din densitatea și agitația orașului fără a pleca din mediul capitalei, adresa poștală rămânând, așadar, în Sectorul 1.
Atria Urban Resort propune un loc unde vor crește copaci cu posibilitatea de a se dezvoltă armonios și pe înălțimi mari, astfel încât, în câțiva ani, clădirile să fie preluate de coroanele arborilor și aleile umbrite de frunzișul lor. Cum spune și Nicolas Triboi, peisagistul francez „rătăcit” pe meleagurile României și îndrăgostit de pădurile noastre carpatine, proiectant peisagist al ansamblului: „Nu venim cu niște tufe de tuia, ci creăm un ecosistem prin jocuri topografice și folosind plante spontane și indigene.”
Acest Alt fel de București se definește prin dorința dezvoltatorilor de a seta un prag de profesionalism în mediul construcțiilor de apartamente din capitală și este catalizatorul prin care dezvoltatorii au creat acest proiect. ‘Masterplan-ul’ care stă la baza complexului proiectului de urbanism a fost executat de către JTP London, specialiști din Anglia, țară cu tradiție în domeniul urbanismului. Domeniul amenajării teritoriului, dezvoltarea socială și comunitară și amenajarea peisagistică reprezintă o noutate pentru România, de aceea și decizia acestei colaborări.
Timp de câteva săptămâni, echipa din Londra, alcătuită de arhitecți, proiectanți urbaniști, peisagiști, graficieni și ingineri au lucrat împreună, consultând autoritățile locale, specialiști ai companiilor de stat și private de rețele și utilități și numeroși reprezentanți din mediul constructorilor, arhitecți și antreprenori locali, pentru a livra un proiect de urbanism gata aliniat la cerințele orașului. Eficacitatea și eficientizarea proiectului au fost puse pe primul loc, acestea fiind condiții esențiale de întrunit pentru acest Alt fel de București.
Având această dorință de a crea un cartier cu totul diferit, dezvoltatorul, împreună cu arhitectul proiectului, Silviu Mihăilescu, a ales să reducă densitatea construcțiilor deși avea posibilitatea de a construi mai aglomerat conform documentațiilor urbanistice ale terenului.
Pe lângă faptul că vorbim de o densitate mai mică a blocurilor, acestea au un regim de înălțime de numai P+4 cu lift, cu o singură excepție la un bloc spre șosea care are regim de P+6 și spații comerciale la parter. Din nou, altfel. Atria Urban Resort nu este, totuși, altfel de dragul de a fi altfel, ci pentru a conferi intimitate, confort și siguranță.
E drept, nouă hectare permit atingerea acestui obiectiv. Scara proiectului, care în final va fi de aprox. 1.400 de apartamente noi, permite ca toate clădirile să beneficieze de grădini interioare, locuri de parcare supraterane, de o arhitectură armonioasă ce amintește de complexele de vacanță, cu proporții corecte și distanțe mari dintre clădiri, acces direct din Șoseaua Chitilei, bulevard cu patru benzi, două pe sens si acces facil către Soseaua de Centura.
Este un cartier independent, dar conectat la utilitățile orașului care nu afectează înfățișarea unor cartiere istorice, prima fază a proiectului urmând a fi dată în primire în vara anului 2019.
Acestea sunt valorile pe care se bazează acest proiect și acestea sunt atributele Atria Urban Resort. Alt fel de București.