Bucuria de a planta arbori pentru comunitatea complexului rezidențial

Autor:    Publicat: 19.03.22

Bucuria de a planta arbori în beneficiul comunității

Când crezi în valorile adoptate de compania pentru care lucrezi, nu este de mirare că drumul tău este drept, iar când setezi o direcție clară către o destinație, toate drumurile duc spre ținta pe care ți-ai propus-o. Bucuria de a planta arbori în beneficiul comunității este de neegalat! Finalizarea Fazei a 2-a a complexului Atria Urban Resort și proiectul #400Arbori au fost o provocare pentru echipele noastre și ne bucurăm că am reușit să realizăm tot ce ne-am propus.

Evenimentul #400Arbori

Proiectul #400Arbori la Atria Urban Resort si Finalizarea Fazei a 2-a. Fiecare rezident a ”adoptat” și a ”botezat” propriul copac

Sunt Liria Themo, Marketing & Community Manager la Atria Urban Resort, și astăzi vă spun o poveste despre acest complex rezidențial localizat în zona de nord-vest a Sectorului 1, în vecinătatea cartierului Bucureștii Noi, aproape de ieșirea spre orașul Chitila. Cartierul se dezvoltă pe o parcelă de 9 hectare în baza unui masterplan, ceea ce înseamnă că toată parcela este proiectată într-un mod organizat, unitar și echilibrat. Știm de la început ce vrem să facem, care este punctul în care vrem să ajungem, iar echipele noastre lucrează cu succes pentru a ajunge la destinația finală, cea de a clădi o comunitate nouă și înconjurată de copaci plantați de dezvoltator, dar botezați de rezidenți

Proiectul Atria Urban Resort a primit, în 2021 premiul pentru „Cea Mai Impresionanta Regenerare Urbana”, acordat de către cei de la Imobiliare.ro, în cadrul Galei CPI.

Ansamblul Atria Urban Resort castigator la Gala CPI organizat de Imobiliare.ro

Această recunoaștere reflectă efortul colosal al dezvoltatorului de a regenera un teren pe care încă mai exista o fabrică de bere abandonată și reușita de a clădi un cartier unde verdeața și amenajările de plante, arbori și arbuști au depășit clădirile, care ocupă numai 20-25% din suprafața totală a terenului.

În cele două imagini de mai jos aveți momentul zero de la care am plecat cu proiectul nostru și conceptul de ”urban resort” pe care l-am utilizat apoi în amenajarea cartierului.

Platforma fostei fabrici de bere


Curtea din Faza 1 la doi ani dupa plantare

 

În Faza a 2-a, ne-am propus să plantăm 400 de copaci, adică un copac pentru fiecare apartament. Și astfel s-a născut ideea de o organiza un eveniment numit #400Arbori: Un pui de pom cu nume de om!  (Mulțumim Toni pentru idee și Georgiana pentru implementare!)

Proiectul #400Arbori si bucuria de a planta arbori

După ce s-au realizat construcțiile, predominant P+4, cu distanțe chiar și de 100 de metri între ele, care lasă lumina naturală să pătrundă în cele 398 de apartamente și creează intimitate, a venit momentul să desființăm schelele și să ne apucăm de amenajarea spațiilor verzi! Am creat o pepinieră temporară în spatele Fazei 1, unde am ținut copacii până la plantare. Ca și în Faza 1, arborii aleși sunt din specii variate, dar fără a fi pretențioși la condițiile meteo din România. Dorința noastră este să recreăm un ecosistem indigen și ușor de întreținut. Sistemele de irigații, jocurile topografice prin amenajarea unor coline, piațetele, plaja din jurul piscinei, toate ajută proiectul peisagistic și creează o lume aparte, în acest parc ferit de orașul zgomotos, o oază ca o bijuterie aparținând numai rezidenților.

Placutele inscriptionate pregatite pentru fiecare rezident

 

”Amenințați” de autorități cu noi restricții, ne-am grăbit să le oferim noilor proprietari o clipă de bucurie! Am ales o zi de sâmbătă din octombrie și Universul ne-a încurajat cu raze de soare și cu buna dispoziție a participanților! Echipele Atria și viitorii rezidenți s-au reunit cu măști și cu o distanțare mai mult decât suficientă – suprafața dedicată Fazei a 2-a este de 3 hectare!

Bucuria de a planta arbori

Fiecare a avut de ales un nume pentru copacul ‘lor’

Am dorit ca noii rezidenți ai Fazei a 2-a să se simtă cu adevărat acasă în noile apartamente. Prin proiectul #400Arbori, am dat fiecăruia dintre ei posibilitatea de a-și alege un copac și, mai mult, de a-i da un nume. Noii locatari au fost invitați să se plimbe prin complex, unii cu copiii, alții cu prietenii lor blănoși, pentru a alege copacul pe care urmau să-l ”adopte” și a-i da un nume. Mulți au ales copacul din fața ferestrei, alții au ales copacul care le va umbri mașina în zilele de vară. Pe o plăcuță pirogravată am scris numele ales de fiecare cumpărător al unui apartament din Atria Urban Resort. Au dat unui pui de pom un nume de om!

Alegerea unui nume de om pentru un pui de pom

A fost o zi cu adevărat specială. Suntem foarte recunoscători, unii pentru că facem parte din această companie cu ale cărei valori ne identificăm, alții fiindcă au găsit un loc pe care să-l numească acasă și unde vor avea ocazia să-și privească arborele lor crescând. O clădire îmbătrânește cu timpul, un copac crește, înverzește și dăruiește.

Dacă aveți timp, urmăriți această poveste minunată, pe care o recomand din inimă:  The Giving Tree (Pomul cel Darnic). Veți întelege de ce ar trebui ca fiecare om să aibă un copac al său. La Atria, aveți această ocazie.

Vă las mai jos o selecție de fotografii din categoria ”atunci&acum”, care ilustrează cum s-a transformat intrarea în Sectorul 1, prin viziunea dezvoltatorului care a regenerat această parcelă, pe care a transformat-o într-o adevărată comunitate pentru rezidenți.

De la fosta platformă industriala la finalizarea Fazei 1 și bucuria de a planta copaci in beneficiul comunitații!

Fosta platforma industrialaTransformarea platformei industrialaBucuria de a planta arbori

Cele doua faze alaturate


Bucuria de a planta arbori

Aleile din Faza 2


Faza 2a vazuta de sus


Locuri de joaca presarate in parc Faza 2

Urmariti-ne pe Facebook si Instagram si YouTube

https://www.facebook.com/atriaresort/

https://www.instagram.com/atria_urban_resort/?hl=en

https://www.youtube.com/atriaurbanresort

 

 

Poze Atria Urban Resort

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii