Ce este complexul rezidential: beneficii si facilitati pentru locuitori

Autor:    Actualizat: 02.05.22

Decizia de a locui intr-un complex rezidential sau intr-un apartament sau o casa pe cont propriu poate fi un proces de gandire care ar trebui sa includa mai multe considerente, in functie de nevoile fiecaruia, dar si ce iti ofera complexul respectiv.

 

Comunitatea Atria

Ce este un complex rezidential?

Un complex rezidential presupune, in principiu, o comunitate care de cele mai multe ori ajunge sa fie o familie extinsa intr-un ansamblu compus din cladiri multi-familiale sau case grupate. Familiile care se unesc cu interese comune, prin organizarea locativa, aduc beneficii sociale si organizatorice comunitatii. In zilele noastre, cand a trai in mediul urban deseori duce la alienare, aceasta relationare ofera un confort rezidentilor prin posibilitatea de a se sprijini reciproc. In majoritatea cazurilor, aceste grupuri de locuinte sunt realizate de dezvoltatori imobiliari. Aici, accesul este privat, fiind vorba de cartiere protejate de exterior si de persoanele care nu locuiesc in incinta, lucru care ne duce la inca un beneficiu de a locui intr-un complex rezidential, siguranta!

apartamente noi bucurestii noi

Complexul rezidential nou Atria Urban Resort a luat nastere intr-o zona care nu ridica mari asteptari acum cativa ani. Pe masura ce proiectul a luat din ce in ce mai mult forma, impreuna cu o echipa de arhitecti, dezvoltatori, constructori, zona a prins viata si s-a dezvoltat in baza unor valori si o gandire de bun simt. Astfel s-a format un ecosistem potrivit pentru o comunitate care isi doreste sa locuiasca intr-un loc linistit dar in limita orasului Bucuresti la 8km de Piata Victoriei, in apropiere de zone precum Domenii si Piata Presei, unde activitatile personale sunt puse in primul plan, iar viata ocupata si ritmul rapid al capitalei ajung pe planul al doilea. 

Din momentul in care intri in complexul Atria, pe portile sale, bariera pentru controlul accesului impreuna cu un sistem avansat de supraveghere a perimetrelor apartamentelor, realizezi ca esti ferit de agitatia de afara, iar timpul incetineste usor in curtea ferita, un parc dedicat rezidentilor. Abundenta de energie venita din spatiile verzi, cladirile P+4 etaje cu un aspect curat si ferestre imense vizibile te face sa te simti ca fiind ascuns fata de un oras aglomerat, chiar daca te afli in Sectorul 1. Perimetrele de cladiri au fost gandite precum un scut fata de exterior pentru a oferi rezidentilor zone linistite unde se pot forma prietenii.

Spatiu verde pentru o calitate mai buna a vietii

Care sunt beneficiile unui complex rezidential?

Siguranta vine pe primul loc

Avand in vedere nevoia de siguranta mai ales in orase mari precum Bucurestiul, siguranta unei comunitati, unde binele vecinilor este un element de baza, camerele de luat vederi pe care majoritatea complexelor rezidentiale le au, iti fac viata mai usoara. 600 de ochi activeaza alaturi de sistemele de siguranta si firmele de paza! 

Apartament 3 camere bucurestii noi

Dezvoltatorii complexului Atria s-au asigurat de montarea camerelor de supraveghere, la intrarea in cladiri si perimetrale, pentru a oferi un plus de securitate locuitorilor sai. 

De asemenea, nu oricine poate intra in complex fara permisiunea locatarilor, accesul fiind limitat. Persoanele insistente care lucreaza ca vanzatori sau cei care fac sondaje vor ajunge la tine mai greu.

Complex rezidential Bucurestii Noi

Pe langa asta, posibilitatea de a lasa copiii sa se joace liber in incinta complexului, departe de un trafic intens caracteristic strazilor orasului, este o bucurie pentru parinti. Viteza mica a masinilor pe strazile private in incinta complexului, interesul comun de a asigura siguranta celor mici, devine un argument puternic.

Un mediu unde densitatea se micsoreaza si grija pentru acasa creaza confort

De regula, dezvoltatorii complexelor rezidentiale se asigura ca toate detaliile care privesc imbunatatirea nivelului de trai sunt implinite, incepand de la imbinarea mediului urban cu natura, tocmai pentru ca locatarii sa se bucure de atmosfera din interior si sa fie feriti de zgomotul de afara. Pe langa asta, comunitatea se responsabilizeaza, iar linistea si curatenia este pastrata mult mai usor.

Parcul intern de la Atria

Varietatea modelelor de apartamente cu gradina proprie, terase sau balcoane

Un complex rezidential este gandit si conceput pentru a oferi atat confortul unei locuinte noi cat si o varietate de modele de apartamente care sa vina in intampinarea nevoilor tale. Fie ca iti doresti un spatiu exterior de unde poti alege apartamente cu gradina si terase proprii generoase, sau, fie ca ai nevoie de mai mult spatiu de depozitare, caz in care poti opta pentru un apartament care pune accentul pe suprafata utila, complexul bine gandit, ofera varietate si solutii. Acum acasa devine mai mult decat un camin, cand ai nevoie si de un colt confortabil si linistit pentru a lucra, dar si un spatiu deschis unde copiii tai sa se bucure de razele soarelui. Cele doua faze de la Atria cuprind peste 70 de modele de apartamente de tip studio, 2, 3 sau 4 camere cu gradini private sau terase, cu bucatarii inchise sau deschise, holuri la intrare. Asta da, varietate!

Complex Rezidential zona nord

Confortul de a avea facilitati importante la indemana

Un alt avantaj cu care vine un complex rezidential consta in confortul oferit. La Atria, spre exemplu, exista mult spatiu deschis si protejat, loc de joaca pentru copii, piscina protejata cu gard pentru siguranta copiilor, o natura bogata si diversa si zone cu bancute care te vor ajuta sa te relaxezi fara sa cheltui bani sau sa fii nevoit sa pleci departe de casa. Mai mult, activitatile din centrul complexului te ajuta sa descoperi pesoane cu aceleasi pasiuni ca si tine, si astfel sa valorifici, in adevaratul sens, comunitatea.

O comunitate de calitate, un beneficiu important al traiului intr-un complex rezidential

 

Noua comunitate rezidentiala sector 1

 

“Ce inseamna o Comunitate pentru tine, pentru viitorul familiei tale?” a fost printre primele intrebari pe care le-am pus celor care au ales acasa la Atria in procesul de a consolida o fundatie importanta, si anume #comunitateaAtria. Asa am inceput, ghidandu-ne dupa conceptul de placemaking, prin care membrii comunitatii dezvolta strategii impreuna pentru a construi o calitate de viata mai buna, in comunitatea lor. Planificarea urbana afecteaza felul in care interactionam cu orasul in care traim.

La Atria, desi comunitatea este inca noua, membrii sai s-au intalnit deja in repetate adunari, ateliere sau petreceri. Chiar inainte de a fi mutati, ei au fost incurajati sa intre in contact, pe diverse platforme, ca impreuna sa poata sa discute modalitati pentru a-si face viata mai simpla, bazandu-se pe spiritul de echipa! Un nou inceput ofera oportunitati si lucruri noi de explorat, iar experientele unice, bagajul fiecaruia, imbogateste comunitatea. Pe langa efortul lor, intalnirile sunt facilitate de un Manager de Comuniate specializat pe tema consolidarii unei comunitati dupa principiile de placemaking care ii poate ajuta sa se organizeze in cadrul complexului, de la workshop-uri la petreceri de Halloween pentru copii.

Atria Urban Resort - Complex Rezidential Nord

La petrecerea de inaugurare copiii s-au pozat impreuna! Cu totii stim ca in ei este o parte din speranta, ei deschid poduri fara obstacole, in ei sta o schimbare de comportament comunitar. De la o anumita varsta legaturile cu persoane noi se face deseori prin copii sau prin apropiere geografica, sau prin sprijin si nevoi, Atria rezoneaza in totalitate.

Un alt aspect care conduce la o fundatie puternica, aceea a comunitatii, este faptul ca dezvoltatorul complexului rezidential Atria Urban Resort a ales sa limiteze marimea de scara, in general. Prin faptul de a mentine o densitate mai mica prin constructii mai mici, cu un regim de inaltime mai mic, intentia dezvoltatorului de a sprijini aceasta intimitate este de necontestat.

Premisa noastra, la Atria, este că oricât de bine proiectat de către experți ar fi un loc, un ansamblu rezidențial, spre exemplu, comunitatea se face de către oamenii locului.

 

Va asteptam cu drag mesaje pe care le puteti trimite prin formularul de contact de mai jos:

 

  Mă interesează: 2 camere3 camere4 camerestudio/garsonieră

  Prin trimiterea mesajului, vă dați consimțământul privind prelucrarea datelor.

  Sursa foto: www.atriaresort.ro

  Vizionări

  Premiile obținute de Atria Resort

  premii