Design interior de lux cu bani puțini și fără a sparge pușculița

Autor:    Publicat: 02.02.23

O amenajare minimalistă și elegantă: Design apartament 3 camere Sober Elegance

Amenajare interioara de lux

Când vizitezi un complex rezidențial nou dorești să vezi apartamentele disponibile, dar te-ar ajuta dacă ar avea și o amenajare mai specială, poate chiar un design interior de lux, la care să poți visa și din care te-ai putea inspira? Dar, totodată, aceste amenajări interioare ar trebui să fie accesibile și nu prea departe de bugetul propus, nu-i așa? În primul rând, vei vrea să vezi finisajele și calitatea manoperei, dimensiunile camerelor și ale ferestrelor. Cel mai probabil, vei fi foarte atent la detalii: dacă sunt nișe care te vor încurca la mobilare, ce înălțime au camerele, dacă ai unde monta dulapuri pentru depozitare eficientă, dacă arhitectul a compartimentat bine spațiile. Cu siguranță, vei dori să te uiți și pe fereastră la priveliște și să afli unde sunt punctele cardinale…

Dar, un apartament gol, chiar dacă este curat și alb, este anost. Arată ca orice alt apartament gol, fără viață și chiar rece. Un apartament nemobilat mai are și dezavantajul de a induce în eroare. De ce? Faptul că lipsește mobilierul face ca orice spațiu să pară mai mic. Numai prin prezența unor obiecte de referință, precum o canapea sau o masă cu scaune, poți aprecia dimensiunea camerelor și te poți servi de ele pentru a măsura acel spațiu ”din ochi”. De aceea, un apartament mobilat este mai relevant – prin amenajarea living-ului sau a băilor vei vedea mai bine dacă spațiul se pretează nevoilor tale.

De aceea, apartamentele care beneficiază de amenajări interioare schimbă experiența căutării unei locuințe, ducând-o de la o listă infinită cu observații către o activitate plăcută, grație elementului de surpriză! La Atria, există patru apartamente model, fiecare fiind unic și surprinzător și având în spate câte o poveste. Liria Themo, directoarea de marketing de la Atria Urban Resort, le amenajează, având în minte un cumpărător imaginar pentru fiecare apartament în parte, cu dorințe diferite, pretenții și gusturi personale.

O încăpere mobilată se animează și creează emoții. Cum percepe fiecare acel spațiu depinde de mulți factori: de culorile folosite, de texturile și țesăturile prezente, de felul în care le asociezi cu stilul tău. Chiar dacă amenajarea nu se potrivește cu tine sau cu idealul tău pentru viitoarea casă, totuși, vei avea posibilitatea să-ți imaginezi mai bine cum se poate mobila spațiul disponibil.

Apartamentele model au exact acest scop: să te ajute să măsori din ochi și să te inspiri, să îți faci o idee despre cum se poate așeza mobila pe care o ai deja sau cea pe care plănuiești să o achiziționezi.

Amenajarea apartamentului de 3 camere dintr-un TVA cu plus valoare

Pentru cei care vor să se inspire din amenajări reale și nu doar din randări, la Atria Urban Resort există 4 apartamente aranjate cu suflet și cu personalitate și fără a sparge pușculița. Mai mult, toate au fost amenajate pentru a exemplifica vizual cât de prețioasă este facilitatea actuală de TVA de 5% la apartamentele care se încadrează în plafonul de 600.000 lei, în loc de 19%. Din acea diferență – adică 14% din valoarea apartamentului, reușim să mobilăm și să echipăm apartamentele, deși nu este întotdeauna ușor. Bucătăria, dormitorul, zonele de dining și de hol, toate beneficiază de un design ambiental de lux și la cheie din economia făcută, achiziționând un apartament cu 5% TVA. Așadar, soluția inteligentă este să alegeți un apartament cu TVA de 5%, nou și mobilat, decât unul gol cu TVA de 19%, diferența de bani ducându-se la stat.

De aceea, cu regret trebuie s-o spunem, am fost surprinși de reducerea plafonului la care se aplică această cotă de 5% TVA (de la 700.000 lei anul trecut, la 600.000 lei în 2023), dar rămânem fideli conceptului de a face amenajări interioare din cele 14 procente care se economisesc din diferența de TVA.

 

Un design interior de lux care se bazează pe trucuri creative

Apartamentul Sober Elegance este un apartament alcătuit dintr-un living, o bucătărie închisă, două băi și două dormitoare, într-o suprafață totală de 70 de metri pătrați utili. Lungimea balconului permite fiecărei camere să aibă ieșire spre exterior, iar ferestrele se întind pe toată lățimea și înălțimea camerelor, permițând o vedere deschisă și ofertantă spre cer și lumină naturală. Ca și celelalte două etape anterioare, cea de-a treia fază a complexului, aflată acum în construcție, are în componență clădiri de patru etaje ridicate la o distanță de cel puțin 30 de metri una față de cealaltă, asigurând astfel și intimitate și lumină – un detaliu extrem de important, care nu trebuie neglijat în orașele mari.

Oglinda în bucatarie un detaliu de lux

Acest apartament de 3 camere a fost amenajat de către Liria Themo, care consideră că designul interior trebuie să îmbine elemente noi de design, dar mai important este să reflecte stilul de viață și personalitatea proprietarilor. Ea l-a amenajat gândindu-se la un cuplu, deocamdată fără copii, care călătorește mai des din motive profesionale, dar și de plăcere, și care apreciază stilul hotelier. Acest cuplu imaginar ar aprecia, așadar, un spațiu primitor fără a pierde din atmosfera formală și elegantă întâlnită în camerele hotelurilor de 4 stele, în care se cazează când călătoresc. Își doresc culori neutre și un aer artistic, dar totodată sobru. Preferă mobila modernă, care le permite să fie flexibili pentru a primi musafiri care rămân peste noapte. Le plac oglinzile si formele geometrice, forme simple. Doresc elemente ușor de întreținut și ușor de asortat. Așa a ajuns Liria Themo la un design ambiental numit Sober Elegance!

Amenajare Living: cum să aduci luxul într-un apartament la bloc

Propunerea de a încorpora un tablou de mari dimensiuni în zona de living oferă o surpriză din clipa în care se deschide privirea asupra peretelui vopsit într-o nuanță de caramel. Culoarea conferă spațiului căldură și calm, fundalul ajutând opera să fie remarcată încă de la prima vedere. Dimensiunile sunt neașteptat de mari. Acest obiect decorativ bicolor, bej și negru, creează o atmosferă de galerie de artă în spațiul camerei de zi. Prin simplitate și anvergură, tabloul geometric dă un aer sofisticat și pune o amprentă luxoasă în living-ul de 20 de metri pătrați. Iar proporțiile camerei – tavanele la Atria având 2,70 metri, mult mai înalte decât în mod uzual -, permit așezarea tabloului deasupra canapelei.

Iar tabloul, de fapt, NU ESTE UN TABLOU! Pentru a nu sparge pușculița, am ales un tapet tipărit pe o suprafață texturată precum pânza de la un producător român, care are o echipă de tineri artiști inspirați și de la care poți comanda tapetul la dimensiuni exacte, în cazul nostru de 1,3m x 1,3m. Dacă intrați pe website-ul lor vă veți delecta, veți da de ‘eye-candy’! Apoi, tapetul a fost montat pe o placă de ‘forex’ cu un substrat de polistiren dur, pentru a-i da grosime. Rama este din lemn, vopsită de noi într-un negru-brun”, explică Liria Themo, adăugând: ”Când vrei să faci economii, dar să pară mai scump, trebuie să devii creativ! Un design interior de lux nu trebuie să fie neapărat și scump, trebuie doar să punctezi câteva elemente care dau impresia de lux. Dacă cercetezi și plănuiești cu grijă, o poți realiza și singur. Evident că un designer de interior te poate ajuta în acest demers, dar, dacă nu ai bani pentru unul, există surse inepuizabile de inspirație pe internet!”

Suprafețele lucioase și transparente aduc eleganță în camere; un truc pentru a reuși un design interior de lux

Masa de dining, așteptând musafirii imaginari deocamdată, este o combinație de sticlă tipărită cu model de piatră naturală și are picioare cromate, este compactă, dar se poate extinde. Modelul de piatră îmbină culorile din amenajare, iar sticla cu aspect de piatră lucioasă care pare mai scumpă, se potrivește la fix!

Suprafețele lucioase și transparente își pun o amprentă elegantă asupra amenajării și creează reflexii datorită jocului de lumini. Dezavantajul acestor suprafețe este că dau o notă rece. Aici trebuie mare grijă ca lumina și restul materialelor să compenseze. Surse variate de lumini din apartament, fie de la ferestre, fie de la lustre și lampadare, dau caracter încăperii și creează ambianță, mai ales cu sprijinul textilelor complementare. Draperiile, covoarele, pernele și culorile contrabalansează senzația de rece din cauza suprafețelor lucioase. Tot în living există un dulap șifonier multifuncțional. Similar cu nuanțele unui frappe din Paris sau unui latte macchiato din Milano, acesta poate găzdui cu discreție multe obiecte de casă.

Design interior de lux- detalii

Golul central atrage privirea prin folosirea negrului, un contrast grozav și un loc perfect pentru a regăsi alte obiecte geometrice decorative. Este o împletire fericită și un mod de a relua tema apartamentului, fără a deveni redundantă. Vazele din teracotă au culori mai vesele extrase din roșul peretelui. Nu este decât un noroc pur și un caz fericit că s-a potrivit atât de bine și covorul – este ca oglinda tabloului! Ce bucurie că reflexiile pot exista în varii feluri, inclusiv calde, iar dialogul dintre tablou și covor este o încântare! Canapeaua în formă de colțar are un sistem interesant prin care devine pat. Secțiunea de sub tablou se rotește 90° către fereastră și canapeaua devine un pat cu o lățime generoasă de 1,60m. A fost achiziționată de la Mobexpert prin parteneriatul ATRIAvantaj.

Culorile și textilele sunt aliații tăi când amenajezi un apartament

Apartamentul dispune de două dormitoare și este semi-decomandat. Deși unele persoane evită această compartimentare, altele o preferă, având în vedere că intimitatea din apartament este asigurată prin separarea celor două camere. În cazul acestei amenajări pentru un cuplu fără copii, cel de-al doilea dormitor este mobilat cu un pat extensibil din catifea gri, cu un spațiu de birou pentru zilele când proprietarii lucrează de acasă și cu o bibliotecă încăpătoare. Camera este monocromă, aproape ca o imagine alb negru scoasă din cărțile așezate pe rafturi.

design ambiental monocrom

Oglinda supradimensionată este la fel de impresionantă precum tabloul din camera alăturată. Cele două noptiere par a fi scoase din golul mobilierului din living, iar simetria este specifică amenajărilor elegante hoteliere. O altă caracteristică extrapolată din decorurile hotelurilor sunt veiozele sculpturale, elemente cu care nu poți să dai greș.

Dormitor Elegant culori neutre

Amenajarea dormitorul matrimonial, care beneficiază de baie proprie, folosește altă paletă de culori. Patul tapițat într-un material natural de culoare bej are o tetieră supradimensionată, capitonată și întoarsă în capete, este elegant și discret. La piciorul patului se află o băncuță din catifea neagră. Cele două traverse rup puțin din monotonie, având un imprimeu ghepard și, deși este o îmbinare surprinzătoare, funcționează în această cameră!

Cum să anunți un design interior de lux de cum intri în apartament?

Holul de la intrare este generos. Deși acesta ar permite amplasarea unui șifonier, la fel de bine ar putea fi amenajat cu o băncuță. De aceea, holul a fost lăsat liber intenționat, pentru ca atunci când va deveni apartamentul cuiva, să existe câteva zone în care cumpărătorul să-și completeze cu mobilierul în concordanță cu nevoile sale.

În schimb, decorul cu factor WOW este alcătuit dintr-o consola cromată cu blat transparent din sticlă și cu ornamente murale cu pete aurii și argintii, cu alb și negru. Vaza albă și cea neagră sunt așezate asimetric pe masa îngustă intenționat.

Design interior de lux: obiectele in holul de intrare

Amenajarea bucătăriei și a băilor cu o amprentă de rafinament

Ultimile încăperi din casă care nu trebuie neglijate sunt cele dotate cu utilitățile necesare oricărei locuințe. Băile sunt similare ca finisaje și au un design ușor masculin și minimalist. În acest apartament cu design interior de lux se pretează, având contextul dat de eleganță, iar spațiile mai reci sunt și mai sterile. În zone unde igiena este primordială, o asemenea amenajare poate fi chiar dorită: ușor de întreținut și de curățat. Și în băi Liria a optat pentru oglinzi supradimensionate care au permis montarea aplicelor prin tragerea firelor de curent prin spatele oglinzii, fără a interveni asupra instalației din pereți. O soluție pragmatică și creativă cu un impact vizual impresionant.

Baie matrimoniala amenajată din apartamentul model cu design interior de luxÎn bucătărie, Liria a optat pentru un joc de mobilier mat și lucios, negru. Centrala termică de la Bosch este ascunsă și frigiderul este încorporat. Pe peretele opus, masa este similară cu consola din hol și cu masa de cafea din living. Tema transparenței, regăsindu-se și în bucătărie, circulă cu o ușurință vizuală pretutindeni. Micile obiecte indispensabile precum solnița și suportul de șervețele pare că plutesc sub oglinda achiziționată cu peripeții, prima spărgându-se în timpul transportului. Montată deasupra mesei cu o ramă tot din oglindă, este un model prețios – acest stil se regăsește și în casele regale sau săli de evenimente, fiind folosit adesea în amenajări nobile și distinse.

Un design interior de lux prin alegerea mobilierului

Vă invităm la Atria Urban Resort să descoperiți ansamblul rezidențial recunoscut pentru calitățile care contează pentru cumpărătorii bine informați. Complexul este extrem de apreciat pentru spațiile interioare, dar nu numai. Parcurile ascunse în sânul fiecărei faze, cu sutele de arbori plantați te vor fermeca, iar raportul calitate-preț îți va da o temă de gândire. Sunați la 0751.299.402 și haideți în comunitatea Atria!

Un design interior de lux intr-un buget accesibil

Toate imaginile folosite sunt reale, cele exterioare sunt din cea de a doua fază, iar cele interioare sunt fotografii realizate în apartamentul model 271: Sober Elegance.

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii