Apartamente cu grădini proprii: noua modalitate de a locui la bloc ca la casă

Autor:    Publicat: 14.08.22

De ce să alegi un apartament la parter în complexul Atria Urban Resort? Grădini proprii de până la 50 mp!

Să ai o gradină în care să-ți bei cafeaua dimineața, în liniște sau în care să te relaxezi până târziu în noapte după o zi obositoare la birou,  pare aproape de neimaginat dacă stai la bloc, într-o capitală europeană. Cu atât mai mult dacă vorbim despre București, un oraș ciopârțit de proiecte imobiliare dezvoltate într-un ritm haotic, unde adesea, principiul de bază a fost ca fiecare colț de verdeață să fie betonat, sacrificând sute de copaci. Dar acum există și posibilitatea de a locui la bloc ca la casă, prin achiziționarea apartamentelor cu grădini proprii fără a pleca din oraș.

Părasirea orașului pe timpul pandemiei pentru un petec de verde

În timpul pandemiei care a impus restricții de circulație, mulți bucureșteni au migrat către periferie, au decis să părăsească aglomerarea urbană. Unii și-au cumpărat o casă în localități satelit ale Bucureștiului pentru a-și putea organiza viața și timpul ținând cont de schimbările impuse de pandemie. Dar această decizie vine cu dezavantajele distanțelor de parcurs.

Noi, dezvoltatorii Atria Urban Resort, spunem că nu trebuie să evadezi din oraș ca să ai grădina proprie, acea oază de verdeață după care tânjești pentru confortul propriu, ba, mai mult, o găsești chiar în Sectorul 1 al Bucureștiului. Cu condiția să vrei să îți achiziționezi un apartament la parter.

Apartamente la parter cu grădini proprii la prețuri accesibile

În România, apartamentele la parter nu s-au numărat până de curând printre cele mai căutate de către cei care vor o locuință nouă. Însă, lucrurile s-au schimbat! Am început acest text cu beneficiile unei grădini proprii, pentru că acesta este marele avantaj pe care îl poți avea atunci când stai într-un apartament la parter. Astfel, nu trebuie să te muți la marginea orașului sau în localități limitrofe, la casă, ca să ai oaza ta de verdeață, ci poți sta în apropiere de centrul orașului, în condiții de casă la curte, achiziționând o proprietate specială cu preț de apartament.

Calitatea vieții este influențată în mare măsură de locul în care trăim, iar în psihologie aria care studiază felul în care mediul înconjurător, casa și locul de muncă impactează starea mentală și influențează comportamentul se numește ”environmental psychology”. Pentru majoritatea oamenilor, căminul, locul în care își petrec timpul liber alături de familie și prieteni, este mai important decât jobul și influențează într-o măsură covârșitoare starea de spirit și starea de bine. Și toate studiile făcute până acum demonstrează că există o legătură clară între calitatea vieții și timpul petrecut afară, în natură, în grădini pline cu flori sau sub copacii seculari.

Un proiect gândit cu spații verzi de la început

Încă din faza de proiectare, Atria Urban Resort s-a vrut un astfel de loc, în care să primeze natura, florile să coloreze cartierul, iar copacii să ofere umbra si răcoarea atât de necesare și de căutate în zilele toride de vară.

Bloc nou finalizat pret

Și, pe lângă curțile comune, cu spații libere, ample și verzi, care se întind pe 75% din suprafața complexului, unde parcurile sunt amenajate cu flori și copaci, unde copiii se joacă în voie, iar părinții sau bunicii își recăpătă puterile pe o băncuță, la umbra unui copac, Atria oferă rezidenților săi ceva ce cu greu găsesc în altă parte – și anume grădini proprii. De aceea, cele mai căutate și apreciate apartamente din complexul nostru sunt fix cele situate la parter, în pofida tendinței generale de evitare a acestora, de care vorbeam mai sus. Pentru că la noi, locuințele de la parter sunt extrem de avantajoase având grădini și terasele proprii. Evident, ai acces facil la locuință și nu trebuie să urci scări, mai ales când ai un obiect greu de transportat, ai mai mult confort vara, pentru că nu-ți bate soarele în geam toată ziua, ci din contră, beneficiezi de umbra generoasă a copacilor și a consolei, nu ai grija vecinilor de dedesubt, mai ales dacă ai copii sau animale de companie care fac zgomot, iar complexul are acces controlate.

La Atria Urban Resort, proiectul a fost elaborat rezervând naturii loc să se dezvolte în voie, pentru că s-a construit doar pe 25% din suprafață, restul terenului fiind destinat spațiilor deschise unde parcurile sunt punctul de atracție numărul 1. Totodată, distanța dintre clădiri variază între 30 și 100 de metri, iar construcțiile sunt predominant P+4. Iar faptul că am pus mai mare preț pe verdele naturii decât pe griul betonului ne-a adus una dintre cele mai râvnite distincții din domeniu, de care suntem extrem de mândri – Premiul ”Cea mai Impresionantă Regenerare Urbană”, oferit de Imobiliare.ro și CPI.

Premii Complex Rezidential

În toate cele patru faze de dezvoltare, Atria Urban Resort are disponibile o serie variată de apartamente cu grădini și terase la parter, atât studiouri, cât și locuințe cu două, trei sau patru camere. În acest moment, în Faza a 2-a, pe care am vândut-o aproape în totalitate, nu mai sunt disponibile apartamente cu grădini, dar în acest an am început construcția celei de-a 3-a Faze, care va fi dată în folosință în aproximativ doi ani și care va avea astfel de apartamente la parter. Compartimentările sunt dintre cele mai variate, iar grădinile au suprafețe utile de până la 50 de metri pătrați pentru apartamentele disponibile în Faza a 3-a de dezvoltare.

Complex cu piscina Bucuresti

Rămâi la curent cu evoluția proiectului

Deocamdată, mai sunt câteva apartamente disponibile gata de mutare la Atria. Un element de luat în considerare este că, începând cu data de 01 Ianuarie 2023, plafonul cu care se calculează cota de TVA se va micșora și cel mai probabil, apartamentele cu trei camere nu se vor mai califica în cota de 5%TVA. Așadar, dacă dorești să te ținem la curent cu oportunitățile pe care le oferim, intră pe site-ul nostru, accesează linkul către Faza 3 și completează formularul. În acest fel, vei putea rezerva modelul preferat de apartament când vom lansa Faza a 3-a.

Programează o vizită sunând la 0751.299.402 pentru a vizita cartierul din nord-vestul capitalei și pentru a descoperi dacă acest complex rezidențial ți se potrivește. Abia așteptăm să-ti arătăm de ce Atria a fost premiat de 5 ori de la lansarea proiectului.

 

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii