Top 5 moduri de a te distra în apropiere de Atria Urban Resort

Autor:    Actualizat: 14.04.22

Vremea s-a încălzit, ziua este din ce în ce mai lungă și atmosfera de vacanță deja plutește în aer. Până la un concediu mai serios, ne bucurăm chiar la fel de mult de weekend-urile însorite la piscină sau în grădină și de destinațiile din apropierea casei. Am făcut un top al locurilor din proximitatea Atria, unde ne place să mai petrecem câteva ore la sfârșitul săptămânii.

Parcul Dendrologic Chitila

Parcul Dentrologic Chitila

Nordul Bucureștiului are de oferit mai multe atracții pentru cei în căutare de ieșiri în natură. Parcul Dendrologic Chitila este unul dintre acestea, mai ales datorită gradului de aglomerare redus în comparație cu alte parcuri din zonă. Plasat pe malul lacului Chitila, dispune de piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii și poteci pentru plimbări printre copaci. Poate fi o opțiune bună atunci când îți dorești o ieșire în natură, dar eviți să pornești spre munte din cauza traficului intens din weekend.

În parcul dendrologic te poți plimba cu bicicleta, rolele ori trotineta, ori poți întinde o pătură pentru picnic în familie. Poți să joci badminton sau să lenevești în hamac, ori poți explora frumoasa pădure Chitila. Parcul este o atracție minunată și pentru iubitorii de fotografie, căci aici viețuiesc o mulțime de specii de plante și flori, dar și păsări care pot fi observate în elementul lor.

Zumbaala Wake Park

Zumbaala Wake Park

Dacă ești amator de sporturi de apă sau dacă doar vrei să stai la soare într-un bean bag la marginea apei, cu o băutură rece alături, atunci Zumbaala e recomandarea perfectă. Parcul de agrement și terasa cu atmosferă de vară, smoothies delicioase, bere rece si pizza apetisantă te așteaptă pe malul lacului Mogoșoaia, la doar 5 km distanță de Atria. Aici poți învăța să te plimbi pe stand-up paddle board sau poți încerca wakeboarding, o variantă mai modernă și mai distractivă a skiului nautic. În ofertă găsești cursuri de inițiere, sesiuni de 10 minute sau abonamente.

Parcul nautic și terasa sunt deschise zilnic începând cu ora 11:00, cu excepția zilei de luni, când programul începe la ora 16:00.

Acvamania

Acvamania Lacul Mogosoaia

Tot pe lacul Mogoșoaia vei găsi un alt loc dedicat distracției pe apă, un loc de care se vor bucura enorm cei cu copii. La Acvamania, cei mici se pot juca ore întregi într-un parc gonflabil, sub atenta supraveghere a angajaților parcului.

În tot acest timp, te poți relaxa pe malul lacului sau poți face plimbare cu caiacul. Noi recomandăm oricând plimbarea pe apă, dar mai ales la ora asfințitului, când peisajul este de-a dreptul romantic.

Pentru cei mici nu va trebui să-ți faci griji, căci vor fi echipati în permanență cu veste de salvare, iar supraveghetorii și salvamarii sunt mereu cu ochii pe ei. Activitățile pentru copii nu se rezumă la cele din parcul gonflabil, ei se pot plimba de asemenea cu caiacul sau cu stand-up paddle boardul, după ce deprind tehnicile de bază de la un instructor.

Piața Agroalimentară 16 Februarie

 

Piata Agroalimentara 16 Februarie

Da, te poți relaxa și chiar distra și prin activități cotidiene, precum mersul la cumpărături. Chiar dacă în apropiere de Atria Urban Resort există hypermarketuri și centre comerciale unde îți poți face cumpărăturile rapid și comod, îți recomandăm să nu te limitezi la ele. Ieși din rutină și vei descoperi locuri noi și bunătăți din care nu ai mai gustat de mult.

Piața 16 Februarie se află în apropierea parcului Bazilescu, pe strada Pieței. Pe lângă standurile cu fructe și legume proaspete, vei găsi măcelarii, o pescărie, farmacii, florării și magazine cu diverse articole de casă. Din aceasta vizită sigur nu vei pleca cu mâna goală, iar dacă plimbarea ți-a deschis apetitul și pofta nu mai poate aștepta, poți să iei masa la terasa din piață, unde găsești mâncare ca la mama acasă și clasicele preparate la grătar.

 

Palatul Mogoșoaia

Palatul Mogosoaia

După cum sigur ai observat, Mogosoaia este locul ideal unde poți petrece un weekend liniștit, cu efort și deplasare minime. Aici poți avea parte atât de activități distractive, de relaxare și incursiuni în istorie. Frumoasa comună de la marginea Bucureștiului adăpostește un superb palat istoric, cu o poveste captivantă. Palatul Mogoșoaia a fost ridicat în anul 1702 de voievodul Constantin Brâncoveanu, unul dintre cei mai cunoscuți și mai admirați conducători români. Mai târziu, după moartea sa, a servit drept reședință familiei Bibescu, un neam de boieri autohtoni autentici.

Vizitatorii complexului istoric pot vizita întreg palatul, cu puncte de atracție precum apartamentele familiei princiare, dar și frumoasele sale anexe: serele, ghățaria, biserica, cuhnia și turnul porții, și, nu în ultimul rând, cavoul familiei Bibescu.

Acestea sunt doar cateva dintre locurile din proximitate care îți pot asigura un weekend relaxant și distractiv. Ți le recomandăm  și sperăm ca îți vor trezi dorința de a explora și alte vecinătăți ale Bucureștiului și ale Atria Urban Resort.

Complex Rezidential zona nord

 

 

Va asteptam cu drag mesajele pe care le puteti trimite prin formularul de contact de mai jos:

 

  Mă interesează: 2 camere3 camere4 camerestudio/garsonieră

  Prin trimiterea mesajului, vă dați consimțământul privind prelucrarea datelor.

  Sursa foto: www.atriaresort.ro; www.primariachitila.ro; www.zumbaala.ro; www.facebook.com/Acvamania/; www.palatmogosoaia.ro; www.pexels.com

  Vizionări

  Premiile obținute de Atria Resort

  premii