Bloc cu piscină sau piscina în curtea casei

Autor:    Publicat: 19.03.22

Spatii libere si verzi la Atria

Bloc cu piscină sau piscina în curtea casei

Avantaje și dezavantaje

Poți avea o locuință la bloc cu piscină

Cu ceva timp în urmă, o casă sau un bloc cu piscină era un vis inspirat din filme și destul de costisitor de pus în practică. Astăzi, acest accesoriu a devenit din ce în ce mai întâlnit, atât în vilele nou contruite, dar și în complexurile de apartamente din orașe. Imaginile cu oameni stând la piscină în oricare moment al zilei sau cu copii oricând dornici de o bălăceală nu mai sunt specifice doar stațiunilor de vacanță. Piscina a devenit o cerință tot mai întâlnită pe lista de condiții puse de cumpărători, iar dezvoltatorii imobiliari țin cont de acest aspect. Provocarea dezvoltatorilor este alocarea terenului și instalarea piscinei în cadrul complexului cu costurile aferente. La Atria Urban Resort, unde clădirile ocupă numai 25% din suprafața terenului și unde dorința dezvoltatorului este de a oferi mai multe facilități rezidenților, există o piscină pentru fiecare fază construită, cu toate că locația este în Sectorul 1!

Ansamblu rezidential cu piscina

 

Înotul este un sport complex cu multiple beneficii

Înotul este considerat un sport complex, cu beneficii atât fizice, cât și psihice. Poate fi practicat la orice vârstă, nu pune presiune pe articulații și nici pe structura osoasă, ajută la flexibilitate, antrenează sistemul cardiovascular și respirator și este recomandat și celor care au un program de exerciții pentru recuperare în urma unor intervenții chirurgicale.

Ansamblu Rezidential Bucurestii Noi

 

Multi factori de luat în considerare: mentenanța piscinei și costul de a avea o piscină

Este ideal să ai acces la o piscină în proximitatea casei, așadar ce poate fi mai potrivit decât o piscină în propria ta curte? Plăcerile asociate unei piscine la tine acasă sunt evidente, dar, pentru a vă face o părere avizată, trebuie să luați în calcul mai mulți factori. Înainte de a achiziționa o casă sau un apartament cu piscină trebuie să vă puneți câteva întrebări legate de: beneficii, mentenanță, reparații, mod de utilizare și respectarea unor reguli.

În acest articol, vom încerca să lămurim toate aceste aspecte, pentru a vă ajuta apoi să vă răspundeți la întrebarea: ”Oare vreau casă/apartament cu piscină?”

Valoarea proprietății crește dacă are o piscină

Indubitabil, valoarea unei case sau a unui complex cu piscină este mai mare. Cei de la HGTV estimează că un procent de 5-8% se adaugă la prețul unei proprietăți datorită piscinei. Dar pandemia, care ne-a închis pe toți în case și ne-a limitat modalitățile de petrecere a timpului liber, ne-a demonstrat că acest procent este infim, comparativ cu relaxarea pe care ți-o oferă o piscină la tine acasă. Cert este că, indiferent de cât de des și în ce condiții o folosim, o casă sau un ansamblu rezidențial cu piscină ridică valoarea proprietăților și potențează prețul chiriei, mai ales dacă numărul proprietăților cu piscine este limitate, ceea ce aduce un avantaj investiției.

Faza 1 Atria Urban Resort Piscina la bloc

Piscina din prima faza Atria Urban Resort

Aer de vacanță la tine acasă cu piscina la îndemâna ta

Ce fel de piscină alegem? Din punctul nostru de vedere, piscinele îngropate sunt mai frumoase și mai longevive, comparativ cu cele demontabile, devin un punct de atracție pentru toți locuitorii unui complex și conferă locului un aer de vacanță. Iar noaptea, când luminile din piscină sunt aprinse, suprafața apei oferă o experiență vizuală relaxantă.

Vedere de noapte Atria Urban Resort

 

Atunci când locuința ta beneficiază de o piscină, practic extinzi spațiul tău interior spre cel exterior, care devine un loc comun de atracție în care te simți bine. Petreci timp de calitate și în exterior și astfel îți lărgești spațiul intim pe o suprafață mai mare. Iar atmosfera de vacanță devine o stare de fapt în mijlocul proprietății tale.

Spatii libere si verzi la Atria

Piscina la bloc, in Sectorul 1

 

Beneficiile piscinei pentru proprietari

Pentru familiile cu copii, avantajul de a avea un mod de recreere în curtea proprie este incontestabil. Cu siguranță este și un magnet, o ocazie de a împărtăși binefacerile piscinei cu prietenii și o ocazie de socializare și de joacă departe de telefoane și tablete. Atenție însă, piscinele pot fi și un pericol pentru copiii mici, așadar asigurați-vă că plaja și piscina sunt îngrădite corespunzător pentru siguranța ta și a copiilor.

Toate piscinele la Atria  sunt îngrădite, fără excepție; siguranța copiilor este primordială, până și clanțele portițelor au o piedică specială care încurcă și adulții!

Întreținerea piscinei nu este ușoară și costă

Dacă vrei să înoți la o piscină în București, dai o căutare pe Google și îți apar mai multe variante de piscine publice, cele mai multe aparținând unor cluburi sportive. Și primul lucru la care ești atent atunci când alegi o piscină publică este cât de bine este întreținută și cât este de sigură din punct de vedere sanitar. Acest lucru trebuie să te preocupe și în cazul în care ai piscină proprie la bloc.

Adevărul este că o piscină, mai ales interioară, este costisitoare și cere o întreținere amănunțită. Consumabilele, produsele chimice care mențin echilibrul apei, echipa care se ocupă de curățarea apei și supravegherea indicilor PH-ului și a algelor, potențialele reparații la liner sau la echipamente, pregătirea pentru sezonul cald sau rece, întreținerea sistemului de încălzire a apei sau a încăperii în cazul în care este o piscină de interior, ventilarea încăperii pentru evitarea condensului – toate acestea sunt obligatorii pentru păstarea piscinei în bune condiții de funcționare. Și toate acestea costă!

Pentru piscinele exterioare, întreținerea este mai accesibilă, dar tot trebuie luată în calcul. Avantajul într-un complex imobiliar este că aceste cheltuieli sunt împărțite între toți rezidenții.

Igiena la piscină: pericole și respectarea regulilor

Un dezavantaj al piscinelor este riscul de a contracta o boală asociată cu mediul umed. Neplăcerile se pot evita prin aplicarea unor reguli și respectarea lor cu strictețe. Mentenanța piscinei, despre care am vorbit mai sus, nu trebuie nici ea neglijată.

Lista bolilor cu care te poți alege de la piscină este lungă, dar cele mai des întâlnite sunt conjunctivita, otita, diferite boli de piele, digestive sau ciuperci. Prin urmare, oricine folosește piscina trebuie să nu facă rabat de la respectarea câtorva reguli simple, dar cu beneficii atât de mari:

  • Fă duș înainte să intri în piscină;
  • Utilizează ochelari de înot și o cască;
  • Clătește-te după ce ai făcut baie și usuca-te cu prosopul;
  • Folosește șlapi de plajă.

Fără dubiu, existența piscinei în curtea unui complex rezidențial aduce multe beneficii, de la joacă și socializare, până la cele de sănătate. Dar nu trebuie să uitați de costurile care nu sunt mici și de îngrijirea obligatorie a bazinului de înot. În cazul celor care stau la casă, decizia este una mai grea, având în vedere că toate costurile revin în întregime unei singure familii. La bloc, cheltuielile se împart, iar piscina poate fi un loc excelent de socializare pentru membrii comunității, care vor trebui să respectate anumite reguli de conduită.

Așadar, dacă ați luat în considerare toate cele enumerate mai sus și credeți că puteți face față cheltuielilor, piscina poate deveni una dintre cele mai bune metode de relaxare atunci când ești acasă. Și astfel, piscinele personale nu rămân doar în filme și reviste, ci le putem avea chiar în curtea noastră, iar un bloc cu piscină poate fi o alegerea la îndemână oricui.

 

Poze Atria Urban Resort

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii