2021, cel mai bun an pentru achiziții imobiliare

Autor:    Actualizat: 02.05.22

Numai cine nu vrea nu își cumpără locuință în 2021! Acesta ar putea fi motto-ul cestui an pe piața imobiliară, având în vedere oferta bogată atât în ceea ce privește locuințele aflate la vânzare, cât și varietatea de soluții de finanțare din partea băncilor, cu dobânzi mici și credite foarte atractive.

În ciuda pandemiei care a oprit economia anul trecut, băncile stau mai bine ca oricând în acest an, iar excesul de lichiditate pe care îl au instituțiile bancare din întreaga lume le va determina să vină cu oferte de finanțare dintre cele mai atractive pentru cei care vor credite ipotecare sau de larg consum. Totodată, politica monetară la nivel global este în continuare aceea de a elibera bani în piață, pentru a susține economiile care încă se resimt după anul 2020, când prima pandemie din ultima sută de ani a închis economic, o vreme, întreaga lume.

 

Ansamblu rezidential cu piscina

Acest context favorabil se resimte și în România. După un climat general de îngrijorare în 2020, când oamenii au cheltuit mai puțin, de la începutul lui 2021 toate domeniile de activitate au revenit cu mai multă forță, pregătite să recupereze tot ce au pierdut anul trecut. Românii sunt dornici să cheltuiască ceea ce au acumulat, iar dezvoltatorii imobiliari din domeniul rezidențial pot spune că se numără printre câștigători, având în vedere că cererea de locuințe a explodat de la începutul anului.

Cele mai mici dobânzi din ultimii 5 ani

Potrivit specialiștilor de la SVN Credit România, companie de consultanță din domeniul financiar-bancar, în 2021 există un potențial mare de creștere, atât al pieței de creditare, cât și al celei imobiliare. Am început anul 2021 cu cele mai mici dobânzi medii din ultimii 5 ani (respectiv 4,83%), iar programul Noua Casă (care înlocuiește Prima Casă) vine și în acest an în sprijinul celor care vor să cumpere o locuință cu garanții de la stat. Totodată, majoritatea băncilor din România au crescut exponențial bugetele de creditare pentru 2021, dorind să depășească în volume anul 2019.

Un alt factor de luat în calcul, potrivit statisticilor Uniunii Europene: România are în continuare cea mai mare rată de imobile suprapopulate din Europa, respectiv 45,8%, ceea ce nu face altceva decât să mărească premisele unui apetit crescut de achiziție de spații locative mai spațioase și de ce nu,în imobile nou construite. Dacă în alte țări achiziția unei locuințe este bazată pe rațiuni investiționale sau estetice, în Romania spațiul este o necesitate, iar creditele sunt o nevoie și un ajutor fără de care nu s-ar putea satisface necesitatea.

apartamente noi bucurestii noi

De asemenea, potrivit studiului SVN Credit România, un alt factor determinant care va fi catalizatorul creșterii volumului finanțărilor ipotecare este acela că în prezent creditarea reprezintă doar 10% din PIB-ul României, în timp ce media europeană este de 20%. Concluzia este că bani există, disponibilitatea băncilor de a oferi soluții de finanțare adaptate nevoilor fiecărui client este mare, iar oferta de locuințe disponibile pe piață este una dintre cele mai diverse. Așadar, 2021 pare a fi, din toate punctele de vedere, anul cel mai potrivit pentru achiziția unui apartament.

Ansamblu premiat regenerare urbana

Cum îți alegi locuința adaptată nevoilor tale

Pandemia a fost, anul trecut, un sfetnic bun pentru mulți dintre românii care locuiesc la bloc. Forțați să lucreze de acasă, împreună cu copiii care de asemenea învățau de acasă, obligați așadar să transforme locuința și în birou, și școală, și loc de joacă și spațiu de relaxare și de petrecere a timpului liber, cei mai mulți dintre locuitorii la bloc și-au dat seama că apartamentele lor cu 2-3 camere sau garsoniera de câteva zeci de metri pătrați, sunt incapabile să îndeplinească toate funcțiile enumerate mai sus. O parte dintre ei nu au rezistat mai mult de câteva luni în aceste condiții și și-au căutat rapid o locuință mai mare, iar mulți și-au propus ca în acest an să se mute în casă nouă.

Dincolo de toate restricțiile pe care ni le-a impus sau tocmai datorită acestora, pandemia a schimbat categoric preferințele românilor în materie de locuințe. Dacă anul trecut mulți își căutau casă la țară, cu gradină și curte, anul acesta în topul preferințelor sunt apartamentele spațioase, cu ferestre mari care permit luminii naturale să inunde casa, cu terase sau balcoane generoase, unde își pot petrece timpul în aer liber și cu grădini private sau parcuri în apropiere, pentru un aer mai ozonat.

Proiectul Rezidential Atria Urban Resort

Ansamblul Atria Urban Resort este un proiect rezidențial multi-fazat, bazat pe viziunea investitorului de a crea un resort urban, format din locuințe care oferă confort și sentimentul autentic de ”acasă” înconjurate de spații verzi generoase, gândite în beneficiul tuturor locuitorilor – adulți și copii. Atria Urban Resort a fost gândit pe baze sănătoase, care iau in considerare cresterea organică a orașului fără a impune o densitate exagerată asupra locuitorilor. Atria Urban Resport este locul unde găsești ceea ce ți se potrivește în materie de confort.

Premiul Gala Profesionistilor in imobiliare Regenerare Urbana

Atria Urban Resort este prima investiție imobiliară care propune o regenerare urbană corectă și de succes, pentru că îmbogățește peisajul, nu agresează și înfrumusețează integrând valorile zonei. Complexul, recunoscut de Imobiliare.ro în cadrul Galei a Profesioniștilor în Imobiliare acordându-i titlul „Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, este un promotor al regenerării urbane sănătoase a Bucureștiului pe termen lung și pentru că a ales să construiască locuințe doar pe 25% din suprafața terenului, iar diferența de 75% să fie destinată alocării spațiilor deschise și amenajării zonei verzi. Lipsa masivității, atenția sporită dată fațadelor lejere și bine proporționate specifice arhitecturii hoteliere, investiția importantă în spații verzi reale – unde grădinile beneficiază de coline, plante indigene și arbori seculari care formeaza o adevarată oază în mediul urban -, sunt declarații de respect pentru cumpărători. Nu în ultimul rând, prețul de achiziție pe metru pătrat util rămâne sub media pe țară, Atria devenind așadar, o propunere echilibrată și corectă, unde calitatea vieții în oraș se redefinește într-un adevărat resort urban.

 

Va asteptam cu drag mesaje pe care le puteti trimite prin formularul de contact de mai jos:

    Mă interesează: 2 camere3 camere4 camerestudio/garsonieră

    Prin trimiterea mesajului, vă dați consimțământul privind prelucrarea datelor.

    Sursa foto: www.atriaresort.ro

    Vizionări

    Premiile obținute de Atria Resort

    premii