Interviu cu Arhitectul Alina Vilcu despre Proiectul Atria Urban Resort

Autor:    Actualizat: 14.04.22

­­­­Arhitect Alina Vîlcu

 

La Atria Urban Resort avem o atitudine empatică! Mereu ne punem în locul celor care ne vizitează. Ei sunt încântați de propunerea noastră, de spații extrem de generoase și cu clădiri unde vecinii vor putea crea o comunitate. Complexul, având un regim de înălțime de numai P+4, oferă posibilitatea ca locatarii să se cunoască între ei. Un alt fel de acasă, pentru un alt fel de București.

Prin această colaborare cu Alina, împreună, ne-am propus să oferim un concept accesibil, ceva care se poate obține cu ușurința sub îndrumarea ei, arhitecta noastră favorită și un designer apreciat! Ea este recunoscută pentru stilul ei chic și urban dar și pentru o sensibilitate aparte. Am discutat cu Alina despre provocarea Atria Urban Resort. Ea s-a simtit inspirată de povestea Atria, unde mixăm stilul urban cu cel de resort și unde oamenii însuflețesc proiectul.

 

Design apartament arhitect Alina Vîlcu

 

A: Ce te-a inspirat când ai vizitat Atria Urban Resort?

Alina: M-am simtit inspirată de ceea ce propune Atria pentru locuitori, adică această idee de resort urban unde două lumi sunt îmbinate, povestea asta mi-a plăcut, natura adusă în oraș. Așa am ales acest stil Rustic Contemporan, cu gândul la materiale simple.

 

Design apartament arhitect Alina Vîlcu

 

A: Ce ar trebui să simtă cineva care locuiește în spațiul pe care l-ai creat?

Alina: Aici ar trebui să simtă că are tot confortul pe care o locuință în oraș îl oferă ,  în i  timp să se simtă foarte aproape de natură! Să simtă liniștea pe care o oferă natura, pe care o dau materialele, căldura pe care o dă lemnul. Lemnul este o modalitate de exprimare a acestui stil si este elementul și actorul principal într-o amenajare Rustic Contemporană. În general culorile untului, culoarea lemnului, dau o liniște aparte și te fac să te simți împământat.

A: Ce fel de oameni crezi că vor rezona cu Atria?

Alina: Cupluri tinere care încă nu au copil dar care tocmai iși iau un apartament cu 3 camere în ideea de a face un copil în scurt timp. Oameni care au o viață socială activă și sunt informați- care lucrează în companii mari sau mici antreprenori. Însă ce-i diferențiază pe ei este că au bucurii simple în viață și pun preț pe calitate. În loc sa meargă în club vor să se vadă cu prietenii și să petreacă o seară în care gătesc împreună. Ies in natură, se gândesc la comunitate, genul acesta de oameni.

A: În perspectiva ta, ce-i determină pe oameni ca să apeleze la un designer pentru amenajarea spațiului?

Care e percepția lor de valoare pe care o aduce un designer, de ce nu se înhamă ei să-și facă pe gustul lor?

Alina: Pentru că majoritatea, de fapt, așteaptă ca designerul să-i surprindă cu ceva – vrei să fie un moment în viață în care să fii surprins de o idee nouă și de o abordare nouă! Asta ar fi pe de o parte, ca trăire emoțională. Dar la modul foarte practic oamenii apelează la designer fie că, efectiv nu au timp să se ocupe, fie că realizează limitările în a defini și a implementa un concept de amenajare interioară. Limitările din ziua de azi, vin de fapt din prea multe opțiuni, nu că nu există opțiuni! Sunt multe idei și informații care circulă, încât la un  moment dat, nu știi ce să alegi din ele, cum să le combini astfel încât să realizezi un interior armonios unde obiectele să lucreze frumos unele cu altele.

Design apartament arhitect Alina Vîlcu

 

A: Cum crezi că a fost brieful Atria?

Alina: Super faină idea! Este genul de idee care aduce designul de interior mai aproape și transformă toată povestea asta cu amenajarea în ceva foarte simplu și ușor de implementat!

Designul de calitate se poate realiza cu ușurință când ai o colaborare bună cu un specialist și reușiți să formulați conceptul împreună. Așa au decurs lucrurile pentru aceste apartamente pe stilul Atria.

Design apartament arhitect Alina Vîlcu

 

Bucură-te de conceptul de interior creat de Alina Vîlcu la tine acasă!

Atria Urban Resort îți oferă cadou conceptul creat de Alina și toate resursele necesare pentru implementare (furnizori, costuri etc.). Costul de implementare este de aprox. 13-15% din valoarea apartamentului, iar decizia privind modul de implementare îți aparține.

 

Vezi apartamentul model!

Rezervă vizionare la: 0751 299 402

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii